15:26:21 12.07.2020
 
Stiri

DOC // Șeful de la „Calea Ferată” și-a dat DEMISIA: „Am decis să demisionez ca o normalitate a schimbării”

Economie 20.09.2019 15:23 Vizualizări1683 Autor: Ziarul National
DOC // Șeful de la „Calea Ferată” și-a dat DEMISIA: „Am decis să demisionez ca o normalitate a schimbării”


Șeful întreprinderii „Calea Ferată a Moldovei” (CFM), Iurie Topală, și-a dat demisia. Topală va pleca din funcție din 23 septembrie curent.

„Am preluat conducerea CFM într-o perioada dificilă, cu datorii la salarii, angajați nemultumiți și, mai ales, nemotivați. Tot ce a depins de mine am facut și singurul scop a fost adaptarea CFM la noile condiții economice naționale și internaționale. Cu siguranță au fost și greșeli și neîmpliniri pe care mi le asum și sper ca echipa ce îmi va succede la conducerea CFM să reușească mai mult ca mine. Am decis să demisionez nu pentru legendele urbane și bârfele aruncate anapoda într-un spațiu viciat, ci ca o normalitate a schimbării”, și-a motivat decizia Iurie Topală.

Acesta a adăugat că, atunci când a preluat funcția, a rămas „îngrozit” de ceea ce se întâmpla la întreprindere.

„Restanțele de sute de milioane la salarii, datorii de sute de milioane față de agenții economici, conturi blocate, bunuri gajate. Nu mai spun de partea emoțională a lucrurilor. Zi de zi primeam zeci de scrisori cu povești rupte, parcă, din filme. Oamenii pur și simplu își limitau porția zilnică de mâncare, în timp ce unii dintre ei aveau copii sau soți grav bolnavi. Ei m-au motivat să rămân și să lupt pentru a le întoarce banii bine meritați. Astăzi, cei care vor succede mandatul meu vor găsi, desigur, un șir de probleme. Dar vor găsi și soluțiile deja puse în aplicare. Însă nu vor mai duce povara impozitelor neachitate de rangul sutelor de milioane, nu vor fi nevoiți să restabilească relațiile cu partenerii externi, nu vor trebui să caute bani pentru a restitui banii pentru salarii, vor avea de întors de 2 ori mai puține credite, de 3 ori mai puțini bani pentru motorină și multe altele”, afirmă Topală.

Acesta a lansat și un apel la adresa succesorului său: „Aici nu veți veni ca la un job obișnuit, aici vă veți găsi o familie. Sper să-i auziți pe acești oameni. Vă doresc să fiți scutit de influențe. Să vă bazați pe realitățile acestei intreprinderi și să nu admiteți ingerințele tuturor neștiutorilor”.

Menționăm că, anterior, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a anunțat că directorul CFM și-a luat concediu pentru câteva luni, odată cu schimbarea guvernării. Tot el a acuzat o schemă ilegală la această întreprindere prin care s-ar fi perceput „de la 2-5 euro pentru fiecare tonă de marfă transportată”. Administrația ÎS „Calea Ferată a Moldovei” a respins ulterior acuzațiile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md