06:07:34 16.07.2020
 
Stiri

PUN pledează pentru un BLOC ELECTORAL LARG, din care să facă parte partidele unioniste, dar și cele proeuropene: „PUN este un proiect de țară oferit tuturor cetățenilor R. Moldova, indiferent de naționalitate și limba vorbită”

Partide/Comunicate 23.12.2019 13:59 Vizualizări1395 Autor: Ziarul National
PUN pledează pentru un BLOC ELECTORAL LARG, din care să facă parte partidele unioniste, dar și cele proeuropene: „PUN este un proiect de țară oferit tuturor cetățenilor R. Moldova, indiferent de naționalitate și limba vorbită” captură privesc.eu


Președintele PUN, Octavian Țîcu, pledează pentru constituirea unui bloc electoral larg în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate sau ordinare, din care urmează să facă parte atât partidele unioniste, dar și cele proeuropene. Decizia respectivă a fost luată de Consiliul Republican al PUN, care a analizat propunerea PL de a constitui un bloc politic format din partidele unioniste.

Citește și: Țîcu NU vrea să audă de o colaborare cu PL. „Sunt oameni DEPĂȘIȚI. De ce ar trebui partidele UNIONISTE să se unească, dacă viziunile asupra reîntregirii sunt diferite?”. PUN este gata să ABSOARBĂ un partid unionist

„PUN este un partid al unității naționale, iar asta înseamnă că are drept viziune reîntregirea. Și nu doar a unioniștilor. PUN este un proiect de țară oferit tuturor cetățenilor R. Moldova, indiferent de naționalitatea și limba vorbită. PUN este de centru-dreapta și are ca filon ideologic doctrina creștin-democrată. Din acest motiv avem o abordare mai complexă a situației existente în R. Moldova. Astfel, PUN pledează nu pentru un bloc politic, așa cum ni s-a sugerat (de către PL n.r.), dar pentru un bloc electoral. Acest bloc urmează să fie acceptat nu doar de PL și alte partide apropiate idealului de reîntregire, dar și de alte partide proeuropene ”, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, Octavian Țîcu.

Citește și: DOC // ZECE partide din R. Moldova, îndemnate să creeze „un singur front larg de luptă” - Mișcarea Unionistă din R. Moldova

Liderul PUN a mai adăugat că, la momentul actual, formațiunea sa poartă discuții cu Partidul Popular Românesc, condus de Vlad Țurcanu. „Considerăm că putem face cu PPR o formă de alianță, fuziune sau absorbție. În rest, oricare alte forme de alianțe sau bloc electoral se vor face cu partidele și liderii care sunt integri și nu vor pune în pericol viitorul european și românesc al R. Moldova”.

Octavian Țîcu a mai adăugat că PUN va anunța candidatul pentru funcția de deputat în circumscripția 38 Hâncești, dar și candidatul la alegerile prezidențiale de anul viitor, după ce vor fi finalizate discuțiile cu Partidul Popular Românesc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md