17:24:00 05.07.2020
 
Stiri

Prioritățile PSRM pentru 2020 ar fi în interesul RUSIEI și nu al R. Moldova: „Singurele priorități ale lui Dodon și ale PSRM sunt reîntoarcerea R. Moldova în lumea rusă reprezentată azi de Uniunea Euroasiatică și perpetuarea la putere”

Politică 15.01.2020 11:19 Vizualizări1705 Autor: Ziarul National
Prioritățile PSRM pentru 2020 ar fi în interesul RUSIEI și nu al R. Moldova: „Singurele priorități ale lui Dodon și ale PSRM sunt reîntoarcerea R. Moldova în lumea rusă reprezentată azi de Uniunea Euroasiatică și perpetuarea la putere” Facebook


Viziunea prezentată de PSRM pentru 2020 reprezintă prioritățile Federației Ruse, nu prioritățile statului R. Moldova și cu atât mai puțin ale cetățenilor săi. Singurele priorități ale lui Dodon și ale PSRM sunt reîntoarcerea R. Moldova în lumea rusă reprezentată azi de Uniunea Euroasiatică și perpetuarea la putere”, este de părere secretarul general al PUN, fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru.

Potrivit lui Șalaru, președintele Dodon și PSRM se tot angajează „să apere statalitatea” R. Moldova, dar uită de armata rusă staționată pe teritoriul constituțional al republicii noastre.

„Pentru Igor Dodon și PSRM prezența armatei ruse nu amenință statalitatea R. Moldova, iar retragerea trupelor, definite de Curtea Constituțională ca fiind trupe de ocupație, nu figurează printre prioritățile acestei formațiuni autodeclarat stataliste. În schimb, PSRM-ul se angajează plenar să nu permită participarea ostașilor moldoveni la exercițiile „desfășurate sub egida blocurilor militar-politice”, adică a NATO.

Citește și: Socialiștii își cântă OSANALE și anunță prioritățile pentru anul 2020: „Consolidarea statalității R. Moldova, garantarea statutului de neutralitate și abrogarea Legii antipropagandă”

Socialiștii se jură că vor apăra independența și suveranitatea R. Moldova, dar uită că R. Moldova pe lângă „stat independent și suveran” este și „stat unitar și indivizibil”. Nu au nicio prioritate legată de scoaterea raioanelor din estul republicii de sub ocupația rusă și nu sunt preocupați de reintegrarea țării”, afirmă Anatol Șalaru.

Acesta s-a referit și la prioritatea privind „garantarea neutralității” R. Moldova.

„În timp ce din R. Moldova se emigrează masiv, iar localități și zeci de mii de familii se pustiesc, PSRM și Igor Dodon vor garantarea neutralității încălcată tocmai de partenerii actualei guvernări: Federația Rusă. Pentru președintele R. Moldova, nu miile de copii care cresc fără părinți sunt importanți, nu bătrânii care mor fără să-și vadă copii plecați prin lumea mare pentru o bucată de pâine contează, ci virtuala neutralitate care-i folosește R. Moldova precum bâta în mâna mortului. De asemenea, PSRM este profund preocupat de soarta funcționării limbilor, în special de cea rusă, cu toate că profesorii migrează pe un capăt iar școlile se închid din lipsa elevilor.

Totodată, eliminarea legii antipropagandă și oferirea spațiului mediatic Federației Ruse este și ea o prioritate pentru PSRM.

Cel mai interesant lucru însă în prioritățile asumate de Dodon și socialiști este lipsa justiției din preocupările PSRM, deci și ale președintelui, pentru anul 2020. Se pare că pentru Dodon și batalionul socialist din parlament problema justiției s-a rezolvat o dată cu preluarea instituțiilor statului. Justiție corectă, stat de drept, drepturi civile pur și simplu nu există în preocupările PSRM”, a conchis fruntașul PUN.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Petru 15.01.2020 13:14

Salaru,pe cine invinuesti ca satele se "pustiesc" ? Doar voi ati fost la guvernare ultimii 9 ani si ati adus tara la dezastru.Si acum umbli cu minciunele ? Mai bine taci,nu enerva oamenii...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md