05:07:56 10.08.2020
 
Stiri

Tinerii de la PAS îi solicită lui Dodon să compenseze cu 45% costul călătoriilor cu transportul ale studenților, după majorarea prețurilor

Economie 13.01.2020 16:18 Vizualizări795 Autor: Ziarul National
Tinerii de la PAS îi solicită lui Dodon să compenseze cu 45% costul călătoriilor cu transportul ale studenților, după majorarea prețurilor


Decizia Guvernului de a majora cu până la 45% a prețului la călătoriile interurbane lovește în cele mai vulnerabile categorii de populație, inclusiv în tineri. Astfel, dacă o călătorie cu autobuzul de la Chișinău până la Briceni costa 120 de lei anterior, de la 1 ianuarie curent călătorii trebuie să scoată din buzunare deja 166 de lei, ceea ce este o povară grea pentru un student cu o bursă de 500 de lei pe lună, acuză Organizația de Tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Tinerii de la PAS au organizat astăzi un flashmob în fața Președinției, criticând faptul că majorarea de tarife a avut loc fără consultări publice și netransparent. Ei spun că au venit aici, pentru că șeful statului Igor Dodon obișnuiește să lanseze tot felul de inițiative sociale.

„Considerăm că inițiativa de majorare a prețurilor trebuie retrasă. În caz contrar, solicităm lansarea unei inițiative de compensare a prețurilor la transportul interurban de pasageri pentru elevi și studenți cu până la 45% din costul călătoriei. Inițiativele de compensare a costului de călătorii pentru grupele defavorizate de cetățeni sunt benefice din punct de vedere economic și pot asigura un flux mai mare de pasageri, pot diminua transportul ilicit de pasageri și evaziunea fiscală din partea transportatorilor”, se arată în petiția transmisă de tinerii de la PAS președintelui Igor Dodon.

Tarifele la transportul public interurban s-au majorat începând cu 1 ianuarie 2020, după ce Ministerul Economiei și Infrastructurii a ajuns la un acord cu asociațiile patronale din transport. Astfel, tarifele au fost majorate cu 12 bani și, respectiv, 22 de bani per km, în funcție de categoria de confort al mijlocului de transport. Actualmente, transportatorii cer între 60 și 70 de bani per km, în loc de 48 de bani cât era tariful până la 1 ianuarie 2020.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md