Țara care este una dintre cele mai ÎNARMATE state din lume, deși nu a participat la niciun război
La sfârșitul anului 2017 existau 857 de milioane de arme de foc deținute de civili în întreaga lume. Dintre acestea, doar 100 de milioane erau înregistrate.
Elveția se situează pe primele locuri în lume în ceea privește numărul proprietarilor de arme, estimându-se că există 3,4 milioane de arme la o populație de aproximativ opt milioane de oameni. Elveția este depășită doar de SUA, cu 89 de arme la suta de locuitori și de Yemen, cu 55 de arme la suta de locuitori.
Una dintre explicații ar fi aceea că Elveția are un sistem militar național aparte, care se bazează mai mult pe „milițiile” cetățenești. Fiecare bărbat elveţian între 18 şi 34 de ani efectuează un stagiu militar obligatoriu şi are dreptul să deţină o armă de asalt sau un pistol, la el acasă, cu scopul de a-și apăra țara la nevoie.
Istoricii din Elveția cred că tocmai acest sistem ar fi descurajat Germania nazistă să invadeze Elveția în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Elvețienii s-au pronunțat într-un referendum, anul acesta, în favoarea menținerii stagiului militar obligatoriu. Aproximativ 73% dintre oameni au respins propunerea organizației pacifiste „Pentru o Elveţie fără armată” (GSsA) ca serviciul militar obligatoriu să fie eliminat și să se creeze o armată alcătuită din voluntari sau din militari profesioniști.
Numărul deceselor provocate de arme de foc în Elveția este de trei la 100.000 de locuitori. Numărul este foarte mic în comparație cu cel din SUA, unde statisticile arată că se înregistrează 10,3 morți la 100.000 de locuitori, transmite libertatea.ro.
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate
Guvernul oferă DETALII despre Platforma de Parteneriat, care va reuni peste 65 de delegații la Chișinău: „Ne dorim să CONECTĂM mai mult R. Moldova cu UE, să conturăm mai multe investiții în infrastructură, să reducem vulnerabilitatea energetică”