Motivul inedit pentru care în Elveţia a devenit ILEGAL să fierbi crustacee vii
Bucătarii care gătesc homari vii pe teritoriul Elveţiei vor fi amendaţi. Guvernul acestei ţări a emis o serie de legi care se referă la protecţia animalelor şi printre acestea a fost inclusă şi soarta crustaceelor.
Legea specifică faptul că importatorii nu mai au voie să transporte crustaceele pe gheaţă sau în apă îngheţată, ci trebuie să le ţină în mediul lor natural. De asemenea, nu mai pot fi fierţi fără să fie ameţiţi înainte de a fi fierţi. Crustaceele vor trebui ucise mai întâi prin şocuri electrice şi de-abia apoi vor putea fi gătite.
Până acum se credea că homarii nu simt durerea pentru că au creier şi un sistem nervos foarte simplu. Studii recente au demonstrat contrariul, ceea ce i-a făcut pe legiuitorii elveţieni să se gândească mai bine la suferinţele crustaceelor.
O lege asemănătoare a intrat în vigoare şi în Italia unde restaurantelor li se interzice să mai ţină crustacee vii pe pat de gheaţă înainte de a le găti.
Legea intră în vigoare la 1 martie 2018.
Sursa: gustarte.ro
NOU // Cetățenii se vor putea adresa la oricare notar din R. Moldova pentru proceduri legate de moștenire
RECENSĂMÂNT // Peste 860 de mii de persoane, recenzate timp de 17 zile: Raioanele în care au fost „numărate” cele mai multe locuințe
Peste 30 de milioane de euro de la BERD pentru construcția liniei electrice Bălți - Suceava: Parlamentul a ratificat Acordul