15:58:44 18.11.2019
 
Stiri

Sume mari de bani, scoase în ultimele zile din R. Moldova? BNM: „Nu există motive de îngrijorare”

Economie 17.06.2019 16:18 Vizualizări1198 Autor: Ziarul National
Sume mari de bani, scoase în ultimele zile din R. Moldova? BNM: „Nu există motive de îngrijorare”

Transferurile internaționale sunt monitorizate cu prudență și nu există motive de îngrijorare, susține Banca Națională a Moldovei (BNM), cu referire la unele zvonuri potrivit cărora în ultmul timp din R. Moldova s-ar fi scos sume importante peste hotare.

„Urmare unor articole apărute în presă, Banca Națională a Moldovei (BNM) informează că au fost întreprinse măsuri suplimentare în cadrul regimului de monitorizare a transferurilor internaționale. (...) În prezent, situația este stabilă și nu prezintă riscuri și nici îngrijorări”, anunță instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei, BNM utilizează servicii informatice ale prestatorilor de servicii de mesagerie financiară care vizează anumite categorii de informații obținute sau procesate de către băncile licențiate și aceste servicii cuprind accesul la datele cu privire la transferurile internaționale: „Datele respective reprezintă temeiul pentru analiza fluxurilor de capital și a piețelor financiare, a eficienței serviciilor de transfer, în legătură cu atribuțiile de implementare a politicii monetare, reglementare valutară și supraveghere bancară. În acest sens sunt evaluate riscurile aferente adecvării capitalului și resurselor de lichiditate a băncilor etc. În același timp, informațiile obținute sunt destinate pentru identificarea semnelor de implicare eventuală a băncilor sau clienților lor în activități de spălare a banilor și/sau finanțare a terorismului”.

Totodată, banca centrală dă asigurări că manifestă prudență în monitorizarea transferurilor internaționale, în contextul agendei de reforme agreate în 2016 cu partenerii de dezvoltare, în beneficiul sectorului bancar, economiei reale şi al cetățenilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.11.2019 09:18 Nicolae Negru Misterul demisiei Maiei Sandu sau po...

15.11.2019 09:13 Nicolae Negru Tătucul Dodon, Maia Sandu și iluziile...

11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md