17:46:33 04.08.2021
 
Stiri

SUA îndeamnă liderii din R. Moldova „să formeze RAPID” un NOU GUVERN care să respecte voința alegătorilor

Politică 28.02.2019 12:40 Vizualizări1878 Autor: Ziarul National
SUA îndeamnă liderii din R. Moldova „să formeze RAPID” un NOU GUVERN care să respecte voința alegătorilor


Statele Unite ale Americii îndeamnă liderii de la Chișinău să formeze „rapid” un nou guvern care să respecte voința alegătorilor de la alegerile parlamentare din 24 februarie curent.

„Statele Unite îndeamnă liderii din R. Moldova să formeze rapid un nou guvern care să respecte voința alegătorilor moldoveni și să servească poporul moldovenesc prin combaterea corupției, promovarea reformelor judiciare și asigurarea progresului R. Moldova în ceea ce privește traiectoria sa democratică”, se arată într-o declarație a Depratamentului de Stat al SUA cu privire la alegerile parlamentare din R. Moldova.

În aceeași declarație se face referire la constatările OSCE/ODIHR cu referire la scrutinul parlamentar, potrivit cărora alegerile din R. Moldova „au fost competitive și drepturile fundamentale au fost, în general, respectate”, dar SUA cere instituțiilor abilitate de la Chișinău să incestigheze cazurile semnalate privind mituirea alegătorilor și folosirea resurselor administrative.

Vedeți mai jos întreaga declarație a Departamentului de Stat al SUA:

„Statele Unite ale Americii felicită poporul din R. Moldova, Comisia Electorală Centrală și câștigătorii alegerilor parlamentare din 24 februarie. Salutăm evaluarea de către Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) că alegerile parlamentare din Moldova au fost competitive și, în general, au respectat drepturile fundamentale.

Cu toate acestea, împărtășim preocupările OSCE, inclusiv acuzațiile de mituire a alegătorilor și de utilizare necorespunzătoare a resurselor administrative și solicităm autorităților R. Moldova să investigheze aceste afirmații. Autoritățile ar trebui, de asemenea, să acorde o atenție deosebită recomandărilor OSCE, ale Comisiei de la Veneția și altor recomandări internaționale pentru viitoarele alegeri, inclusiv clarificarea elementelor din Codul electoral.

Statele Unite îndeamnă liderii din R. Moldova să formeze rapid un nou guvern care să respecte voința alegătorilor moldoveni și să servească poporul moldovenesc prin combaterea corupției, promovarea reformelor judiciare și asigurarea progresului R. Moldova în ceea ce privește traiectoria sa democratică. Viitorul Moldovei aparține poporului său”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md