03:48:12 24.09.2018
 
Stiri

STUDII // Patru lucruri la fel de PERICULOASE ca fumatul

Știri 28.11.2017 18:30 Vizualizări2246 Autor: Ziarul National
STUDII // Patru lucruri la fel de PERICULOASE ca fumatul Sursa: playtech.ro

Fumatul este unul dintre cele mai nesănătoase obiceiuri pe care oamenii le adoptă, însă oamenii s-ar părea că renunță ușor-ușor la el. Rata adulților din Statele Unite care fumează a scăzut de la 42% în 1965 la 15% în 2015.

Cu toate acestea, există un număr de factori care îi iau locul și care pot provoca și ei moartea. Mulți dintre aceștia au legătură cu sedentarismul, conform oamenilor de știință, care au atras atenția asupra a patru factori de mare risc pentru sănătate, chiar și pentru viață.

Singurătatea: Odată cu rețelele sociale, mare parte din oameni nu mai au nevoie de contact în lumea reală cu diverși oameni. Potrivit chirurgului Vivek Murthy, singurătatea este o epidemie la nivel mondial, care ar putea fi letală. Julianne Holt-Lunstad, profesoară de psihologie la Universitatea Brigham Young, a constatat în studiul său că singurătatea reduce durata vieții oamenilor cu echivalentul a 15 țigări fumate pe zi.

Somnul: Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au numit privarea de somn o problemă de sănătate publică, deoarece aproximativ 50-70 de milioane de oameni din Statele Unite au tulburări de somn. Profesorul Valery Gafarov, de la Organizația Mondială a Sănătății, a remarcat în 2015 că somnul insuficient ridică riscul de accident vascular cerebral și atac de cord la grade similare cu utilizarea regulată a țigărilor.

Arsurile provocate de Soare: În 2014, cercetătorii au publicat un studiu în JAMA, care a constatat că bronzarea a dus la mai multe cazuri de cancer de piele, decât de cancer pulmonar, provocat de țigări. Având în vedere numărul mare de cancer de piele provocat de expunerea la Soare, aceste descoperiri subliniază o problemă majoră de sănătate publică, scriu cercetători în domeniul sănătății.

Dieta proastă: O multitudine de dovezi au constatat că zahărul sau alimentele prelucrate cu conținut ridicat de grăsimi saturate expun multe persoane la boli potențial letale, mult mai mari decât problemele cauzate de fumat. În 2016, cercetătorii care studiază riscul de mortalitate provocat de o dietă săracă, au concluzionat că ratele de deces provocat de dieta proastă le-au depășit pe cele de alcool, droguri, sex neprotejat și tutun, toate combinate.

Sursa: playtech.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md