03:17:59 22.05.2018
 
Stiri

Soluția salvatoare împotriva unionismului

Politică 01.01.2018 16:21 Vizualizări1400 Autor: Ziarul National
Soluția salvatoare împotriva unionismului

Trustia, elegii politikoase

În capul lui Colesovnazadov au lătrat toată noaptea dulăii statalității, împiedicându-l să adoarmă. El încerca să-i liniștească, dar fără succes, lătratul lor, în loc să înceteze, se transforma în urlet. Îi provocase știrea că România ar putea, după cum spusese prezidentul Dodon la televizor, să destabilizeze republicuța noastră în anul care vine, să o răstoarne cu cracii în sus, să o dea de-a berbeleacul în scopuri unioniste.

Ce-i de făcut? - se întreba Colesovnazadov în ritm leninist. Gândul la pericolul românesc îi stimula colecistul prometeic și îi ciugulea ca un vultur pleșuv maiura patriotismului cruasant. Mai bine renunțăm la burse, la grădinițe, le închidem, decât să permitem statului român să le renoveze și să-i românizeze pe copii, să aruncăm în aer toate podurile de peste Prut, să restabilim urgent sârma ghimpată și să vorbim doar în limba în care a vorbit Lenin - ideile salvatoare i se perindau prin creierul lui Colesovnazadov ca niște oi pe toloaca satului natal, dar niciuna nu i se părea viabilă.

„Trebuie să mutăm Republica Molotova cât mai departe de România. Am putea face schimb cu republicile din Donbas, molotovenii se mută în Donbas, lângă Rusia, iar donbăsenii se mută în locul lor în coasta României”, - îi șopti cineva insidios la ureche. Cine-i, cine-i? – strigă Colesovnazadov, deschizând larg ochii. În casă nu găsi pe nimeni, oricât răscoli prin dulapuri, cutii și castroane, ușa de la intrare era încuiată cu un lacăt de nădejde. Soție-sa Aliona fiind plecată de peste zece ani la Roma să contribuie la progresul gerontofil al poporului italian, cine să-i fi șoptit soluția salvatoare împotriva unionismului? Telefonă la poliție, dar în loc de poliție sosi o ambulanță, cu o echipă de sanitari, care au ascultat impasibili, plictisiți relatarea lui, apoi l-au invitat să meargă cu ei. El refuză categoric și-i amenință că se va plânge lui Putin ori chiar lui Plahotniuc. Dar sanitarii i-au ignorat demonstrativ avertismentele.

Acum stau și mă gândesc de ce poliția noastră reformată s-a eschivat de la datorie, cine totuși a pătruns în apartamentul lui Colesovnazadov?

Al vostru șerlocholms, puancare etcetera, Ion Buraga

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md