19:58:28 12.12.2018
 
Stiri

Soluția pe care au găsit-o autoritățile ca să acopere sutele de locuri vacante de EDUCATORI și BUCĂTARI din grădinițe: Studenți de la colegiu

Social 20.09.2018 13:00 Vizualizări913 Autor: Ziarul National
Soluția pe care au găsit-o autoritățile ca să acopere sutele de locuri vacante de EDUCATORI și BUCĂTARI din grădinițe: Studenți de la colegiu

Autoritățile centrale și municipale din domeniul educației au adunat elevii de la un colegiu și o școală profesională din Chișinău și le-au propus de lucru.

Astfel, elevilor din ultimul an de studii de la Colegiul „Alexei Mateevici” li s-a propus să se angajeze în calitate de educatori la grădinițele din capitală, iar celor ai Școlii Profesionale nr. 2 - în calitate de bucătari la instituțiile preșcolare din Chișinău.

La ședința organizată zilele trecute au participat 68 de elevi din ultimul an de studii de la Colegiul „Alexei Mateevici”, dintre care 54 urmează să se angajeze pe o perioadă determinată,până pe 31 mai 2019, în instituțiile preșcolare din Chișinău.

„Dragi studenți, această inițiativă este în beneficiul dvs., căci aveți ocazia să puneți în practică toate cunoștințele acumulate pe parcursul anilor și să fiți remunerați pentru acest lucru, dar și al autorităților publice locale, care duc lipsă de personal didactic și non-didactic în instituțiile preșcolare”, le-a spus Silviu Gîncu, șeful Direcției învățământ profesional tehnic din cadrul Ministerului Educației, Tineretului și Sportului.

Astfel, pe lângă burse, tinerii vor primi și salarii din mijloacele financiare identificate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, după finalizarea studiilor, absolvenții colegiului se vor putea reangaja în calitate de tineri specialiști fie în aceleași instituții în care au activat, fie în altele.

Potrivit datelor Direcției Generale pentru Educaie, Tineret și Sport din Chișinău, în anul curent de studii în instituțiile de educație timpurie din municipiu sunt vacante 387 de posturi de educatori, 182 de unități de ajutori de educatori și dădace sanitare, 74 de unități de bucătari și 40 de unități de spălători de veselă.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md