Solubilă sau la filtru? Care CAFEA este mai BUNĂ


Multe persoane preferă să bea cafea şi se feresc de varianta solubilă sau instant, cunoscută şi sub numele de nes, pe care o consideră nocivă, prelucrată excesiv.
Cea mai evidentă diferenţă dintre cafeaua la filtru şi cea instant constă în modul de preparare. O altă diferenţă importantă este legată de sortimentul de cafea. Cafeaua solubilă se obţine de obicei dintr-un sortiment numit cafea robusta, cultivat mai ales în Africa. Are o aromă mai puternică şi este mai ieftină decât multe dintre sortimentele din care se face cafeaua la filtru, notează gândul.info.
Nutriţioniştii resping ideea că o cafea solubilă ar avea o „tărie” mult mai mare decât cafeaua la filtru și recomandă ca la o cană de 250 mililitri de apă să se adauge maximum două linguriţe de cafea solubilă.
În același timp, potrivIt Agenţiei europene pentru Securitatea Alimentelor (EFSA), consumul a mai mult de patru ceşti de espresso sau un amestec de cafea, băuturi gazoase şi energizante pe zi poate fi nociv pentru sănătate, îndeosebi pentru femeile însărcinate şi tinerii sub 18 ani.









































































