06:35:28 22.10.2021
Stiri

Dodon repetă OBSESIV că moldovenii de peste hotare NU trebuie să decidă soarta R. Moldova. Nu se poate împăca cu proporția voturilor din DIASPORĂ - 250 de mii de voturi în Occident și 45 - 50 de mii în Rusia și Transnistria: „Unde e dreptatea?”

Actualitate 11.06.2021 10:44 Vizualizări4926 Autor: Ziarul National
Dodon repetă OBSESIV că moldovenii de peste hotare NU trebuie să decidă soarta R. Moldova. Nu se poate împăca cu proporția voturilor din DIASPORĂ - 250 de mii de voturi în Occident și 45 - 50 de mii în Rusia și Transnistria: „Unde e dreptatea?”


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, consideră că moldovenii din diaspora occidentală ar fi „avantajați” în ceea ce privește numărul secțiilor de votare, comparativ cu cei din Rusia. Totodată, socialistul a repetat o teză mai veche de a sa: „de ce trebuie să hotărască pentru noi cei care nu sunt în R. Moldova”.

Citește și: DECLARAȚIE // „Ca orice socialist în lesa Moscovei, Dodon e îngrijorat că DIASPORA europeană votează și votul diasporei contează. Cetățenii noștri au plecat tocmai din cauza politicienilor ca Dodon și pentru că voiau un trai mai bun”

„Am văzut proteste, adresări în instanța de judecată privind numărul secțiilor de votare de peste hotare. Oamenii din Vălcineț, Ocnița, de exemplu, nu este opinia mea, mi-au spus foarte clar: de ce trebuie să hotărască pentru noi cei care nu sunt în țară. Eu nu spun că sunt de acord sau nu cu ei, dar astfel de întrebări sunt la fiecare întrevedere. Consider că acest subiect e de competența Comisiei Electorale Centrală. Sunt multe sau puține? Eu cred că trebuie să fie un număr suficient de secții, pentru a asigura participarea tuturor doritorilor”, a declarat Dodon astăzi, în cadrul unei intervenții pe rețelele de socializare.

Citește și: Dodon ar fi PIERDUT și alegătorii din stânga Nistrului, care au fost aduși organizat la prezidențiale: „Nu vor fi foarte mulți cetățeni din stânga Nistrului, care vor veni la votare, fiindcă Dodon a rămas dator. Acolo nu hotărăște Krasnoselski”

Dodon a dezvăluit, involuntar, de ce nu a de acord cu deschiderea mai multor secții de votare în țările Uniunii Europene.

Citește și: VIDEO, UPDATE // PROTEST în fața CEC: Cetățenii cer mai MULTE secții de vot pentru DIASPORĂ la alegerile din 11 iulie. „Lebedinschi la gunoi, diaspora-i cu noi!”

„O să vă ofer niște cifre. În Occident, în UE, sunt în total circa 400 de mii de cetățeni cu dreptul de vot. Peste 250 de mii din cei 400 de mii de votanți aflați în Occident au votat la prezidențiale. Adică mai mult de 50 la sută. În partea cealaltă, în Rusia, sunt mai mult de 400 de mii de cetățeni moldoveni cu drept de vot, dar au votat doar 12 mii. În Transnistria sunt 200 de mii de cetățeni cu drept de vot, dar au votat doar 30 de mii. Dacă luăm proporțiile: în Occident sunt 400 de mii și au votat 250 de mii, în partea cealaltă, din 600 de mii, au votat 45 - 50 de mii. Unde e dreptatea în cazul acesta? Dacă vrem să fim sinceri, atunci trebuie să asigurăm dreptul egal la vot”, a precizat Dodon.

De menționat că socialiștii nu au insistat ca în Rusia să fie deschise mai multe secții de votare. La alegerile prezidențiale din anul trecut în Rusia au fost deschise 17 secții de votare, exact ca și la alegerile din acest an. În primul tur s-au prezentat la vot 5 500 de alegători aflați în Rusia, care l-au preferat pe Renato Usatîi. În turul II au fost validate 13 995 de voturi. Atunci, pentru Igor Dodon au votat 10 532 de cetățeni, iar pentru Maia Sandu – 3 463.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Miticu Mitica 11.06.2021 12:40

Despre ce dreptate vorbeste un hot ? Sa se uite inapoi cand ei s-au imbuibat lasand bietii oameni sa crape de foame. Oamenii au ales calea occidentului ca rezultat al "performantelor" lor sociale, economice. Din 44 incoace doar ei au fost la putere acesti comunisto-socialisti !!! De ce oare oamenii nu au ales Rusia sa emigreze si au ales masiv Occidentul ? Face Do Don pe niznaiul ! Sa plateasca DEMOCRATIC nota de plata . Trebuie sa asigure cetatenilor moldoveni indiferent de nationalitate si loc acces si posibilitatea sa voteze ASA CUM SPUNE CONSTITUTIA .

Miticu Mitica 11.06.2021 12:45

Pe teritoriul Transnistriei, care NU se afla sub jurisdictia RM din punct de vedere CONSTITUTIONAL NU SE POATE VOTA !!! Asa cum de exemplu NU se poate vota de acasa din pat, sau din jungla din Congo sa spunem asa, deoarece acolo nu sunt zone in care autoritatile moldave pot supraveghea autenticitatea votului.

Miticu Mitica 11.06.2021 13:34

Un sovietic , crescut si educat in perioada aceea NU poate intelege de ce trebuie sa fie democrat, pentru ca a asigura CONSTITUTIONAL dreptul la vot tuturor cetatenilor este un DREP DEMOCRATIC al lor. Daca nu ii alunga Dodon si socialo-comunistii din tara , acestia nu mai erau expatriati si votau din tara. Sa nu fie Dodon sigur ca cei din Rusia vor vota exclusiv cu PCRM-PSRM, ca si ei tot alungati de saracio comunisto-socialista au ajuns acolo.

Vasile 12.06.2021 20:32

Dreptatea? La jidul din diaspota ce il finanseaza si scimba lejile in parlamentul capturat de geyii tradatori

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md