03:38:22 14.07.2024
Stiri

Separatistul Krasnoselski, care are acces liber prin Aeroportul Chişinău, acuză de toate RELELE guvernarea de la Chişinău, DEMONIZEAZĂ combatanţii moldoveni şi ne învaţă cum să trăim. „Nu vă ocupați cu provocări, pentru că se va termina prost”

Actualitate 27.01.2022 08:30 Vizualizări4317 Autor: Ziarul National
Separatistul Krasnoselski, care are acces liber prin Aeroportul Chişinău, acuză de toate RELELE guvernarea de la Chişinău, DEMONIZEAZĂ combatanţii moldoveni şi ne învaţă cum să trăim. „Nu vă ocupați cu provocări, pentru că se va termina prost”


Forțele speciale din R. Moldova ar fi cele care au declanșat războiul pe Nistru, iar declararea de către Legislativul de la Chișinău a anului 2022 drept an al recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței reprezintă o confirmare a faptului că în R. Moldova încă este viu „revanșismul și dorința de a ucide”. Totodată, statutul de neutralitate al R. Moldova este un mit, în timp ce colaborarea R. Moldova -NATO ar duce la escaladarea situației. Declarațiile aparțin liderului separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, potrivit căruia așa-zisa „republica moldovenească nistreană” este capabilă să se opună unei eventuale ofensive.

Mai jos vă prezentăm câteva dintre falsurile lansate de prorusul Krasnoselski, autointitulat lider la Tiraspol, în cadrul unui interviu pentru presa locală:

*Rusia nu-i de vină. Războiul pe Nistru l-a început R. Moldova

În cadrul interviului, Krasnoselski a declarat că în noaptea spre 2 martie, Detașamentul Poliției cu Destinație Specială al MAI a atacat blocul de locuit din satul Cocieri unde trăiau ofițerii fostei Armate a 14-a a URSS împreună cu familii. Cei din urmă nu au răspuns la „actul de agresiune”, iar în apărarea femeilor și copiilor militarilor ruși au venit gărzile și miliția transnistreană. Ulterior, spune liderul separatiștilor, a urmat atacul asupra orașului Dubăsari.

Transnistria se apăra cum putea... În iunie 1992, Parlamentul Moldovei a adoptat o decizie privind soluționarea pașnică a problemei transnistrene, însă peste câteva zile, la data de 19 iunie, o coloană de blindate a intrat în Bender (Tighina). Acestea erau formațiuni militare care se îndreptau spre satul Varnița... Astfel de acțiuni nu puteau fi realizate neavând o pregătire. Aceasta durează 2-3 luni. Presupun că încă în martie 1992 a început această pregătire, după atacurile de la Dubăsari... Forțele armate ale Moldovei au atacat un oraș civil”, a declarat Krasnoselski.

Acesta a mai precizat că doar după sosirea generalului rus Alexandr Lebedi, Armatei a 14-a a URSS (care a devenit deja parte componentă a forțelor armate ale Federației Ruse) „a aplicat o anumită forță, a oprit agresorul și a oprit războiul”.

„Dar aceasta nu este o agresiune a Federației Ruse. Aceasta reprezintă o apărare împotriva unui atac asupra unui oraș civil, asupra Transnistriei civile. Este o menținere a păcii”, a adăugat el.

Krasnoselski a vorbit și despre multiplele „crime de război” din partea combatanților moldoveni, care nici după 30 de ani nu au fost trași la răspundere, ba mai mult, sunt eroizați.

„Anul acesta este declarat în Moldova - Anul combatantului, ceea ce este o confirmare a faptului că acolo este încă viu revanșismul, dorința de a ucide și, probabil, de a se hrăni cu naționalismul și fascismul”, a mai spus el.

*Provocările din Zona de Securitate, răpirea persoanelor și focuri de armă împotriva trupelor de graniceri

Krasnoselski s-a referit și la faptul că în ultima perioadă situația în Zona de Securitate s-a tensionat, iar cei vinovați ar fi reprezentanții Chișinăului.

„Cineva stă în spatele acestor acțiuni, unii curatori împing spre provocări... Nu vreau să ameninț pe nimeni. Cu siguranță ne vom proteja, nici măcar să nu vă îndoiți. Nu-i nevoie de provocări, trăiți în pace. Construiți. Aveți mult de lucru în Moldova... Nu vă ocupați cu provocări, pentru că se va termina prost”, a spus liderul separatiștilor.

Neutralitatea R. Moldova – un mit, iar colaborarea cu NATO duce la escaladarea situației

„Statutul de neutralitate a Moldovei, prescris în Constituție, este, de fapt, un mit. Și situația pe care o vedem azi este o dovadă în acest sens. Mai mult, Curtea Constituțională poate interpreta statutul de neutralitate după bunul plac. Apropo, ea o interpretează în așa fel, încât Moldova nu poate participa în niciun conflict extern. Dar dacă este vorba despre propriul teritoriu – și ce dacă se deschid niște centre NATO, au loc exerciții comune R. Moldova-NATO, sunt create batalioane comune – este ceva normal, înțelegeți? Acest lucru nu va duce la nimic bun – este o escaladare în esența sa... Sunt împotriva oricărei militarizări și escaladări. Consider că pacificatorii sunt un garant al păcii și stabilității pe acest pământ. Ar trebui să fim recunoscători, așa cum ar trebui să fie recunoscător și locuitorii Moldovei”, a spus Krasnoselski.

Activitatea întreprinderilor din regiunea transistreană, perturbată de măsuri de blocaj din partea R. Moldova

„Moldova face tot posibilul pentru ca să ne fie rău. R. Moldova este cea care ne-a organizat un blocaj bancar. Moldova interzice convertirea valutei și alte operațiuni bancare. Moldova a făcut lobby prin UE pentru a interzice importul deșeurilor feroase în Transnistria. Sunt acțiunile dumneavoastră, stimați domni, îndreptate împotriva poporului transnistrean... Ceea ce faceți acum se numesc acțiuni de blocaj”, a mai spus el.

Sursa: Deschide.md


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md