16:27:53 25.09.2022
Stiri

Separatistul Krasnoselski, care are acces liber prin Aeroportul Chişinău, acuză de toate RELELE guvernarea de la Chişinău, DEMONIZEAZĂ combatanţii moldoveni şi ne învaţă cum să trăim. „Nu vă ocupați cu provocări, pentru că se va termina prost”

Actualitate 27.01.2022 08:30 Vizualizări3913 Autor: Ziarul National
Separatistul Krasnoselski, care are acces liber prin Aeroportul Chişinău, acuză de toate RELELE guvernarea de la Chişinău, DEMONIZEAZĂ combatanţii moldoveni şi ne învaţă cum să trăim. „Nu vă ocupați cu provocări, pentru că se va termina prost”


Forțele speciale din R. Moldova ar fi cele care au declanșat războiul pe Nistru, iar declararea de către Legislativul de la Chișinău a anului 2022 drept an al recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței reprezintă o confirmare a faptului că în R. Moldova încă este viu „revanșismul și dorința de a ucide”. Totodată, statutul de neutralitate al R. Moldova este un mit, în timp ce colaborarea R. Moldova -NATO ar duce la escaladarea situației. Declarațiile aparțin liderului separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, potrivit căruia așa-zisa „republica moldovenească nistreană” este capabilă să se opună unei eventuale ofensive.

Mai jos vă prezentăm câteva dintre falsurile lansate de prorusul Krasnoselski, autointitulat lider la Tiraspol, în cadrul unui interviu pentru presa locală:

*Rusia nu-i de vină. Războiul pe Nistru l-a început R. Moldova

În cadrul interviului, Krasnoselski a declarat că în noaptea spre 2 martie, Detașamentul Poliției cu Destinație Specială al MAI a atacat blocul de locuit din satul Cocieri unde trăiau ofițerii fostei Armate a 14-a a URSS împreună cu familii. Cei din urmă nu au răspuns la „actul de agresiune”, iar în apărarea femeilor și copiilor militarilor ruși au venit gărzile și miliția transnistreană. Ulterior, spune liderul separatiștilor, a urmat atacul asupra orașului Dubăsari.

Transnistria se apăra cum putea... În iunie 1992, Parlamentul Moldovei a adoptat o decizie privind soluționarea pașnică a problemei transnistrene, însă peste câteva zile, la data de 19 iunie, o coloană de blindate a intrat în Bender (Tighina). Acestea erau formațiuni militare care se îndreptau spre satul Varnița... Astfel de acțiuni nu puteau fi realizate neavând o pregătire. Aceasta durează 2-3 luni. Presupun că încă în martie 1992 a început această pregătire, după atacurile de la Dubăsari... Forțele armate ale Moldovei au atacat un oraș civil”, a declarat Krasnoselski.

Acesta a mai precizat că doar după sosirea generalului rus Alexandr Lebedi, Armatei a 14-a a URSS (care a devenit deja parte componentă a forțelor armate ale Federației Ruse) „a aplicat o anumită forță, a oprit agresorul și a oprit războiul”.

„Dar aceasta nu este o agresiune a Federației Ruse. Aceasta reprezintă o apărare împotriva unui atac asupra unui oraș civil, asupra Transnistriei civile. Este o menținere a păcii”, a adăugat el.

Krasnoselski a vorbit și despre multiplele „crime de război” din partea combatanților moldoveni, care nici după 30 de ani nu au fost trași la răspundere, ba mai mult, sunt eroizați.

„Anul acesta este declarat în Moldova - Anul combatantului, ceea ce este o confirmare a faptului că acolo este încă viu revanșismul, dorința de a ucide și, probabil, de a se hrăni cu naționalismul și fascismul”, a mai spus el.

*Provocările din Zona de Securitate, răpirea persoanelor și focuri de armă împotriva trupelor de graniceri

Krasnoselski s-a referit și la faptul că în ultima perioadă situația în Zona de Securitate s-a tensionat, iar cei vinovați ar fi reprezentanții Chișinăului.

„Cineva stă în spatele acestor acțiuni, unii curatori împing spre provocări... Nu vreau să ameninț pe nimeni. Cu siguranță ne vom proteja, nici măcar să nu vă îndoiți. Nu-i nevoie de provocări, trăiți în pace. Construiți. Aveți mult de lucru în Moldova... Nu vă ocupați cu provocări, pentru că se va termina prost”, a spus liderul separatiștilor.

Neutralitatea R. Moldova – un mit, iar colaborarea cu NATO duce la escaladarea situației

„Statutul de neutralitate a Moldovei, prescris în Constituție, este, de fapt, un mit. Și situația pe care o vedem azi este o dovadă în acest sens. Mai mult, Curtea Constituțională poate interpreta statutul de neutralitate după bunul plac. Apropo, ea o interpretează în așa fel, încât Moldova nu poate participa în niciun conflict extern. Dar dacă este vorba despre propriul teritoriu – și ce dacă se deschid niște centre NATO, au loc exerciții comune R. Moldova-NATO, sunt create batalioane comune – este ceva normal, înțelegeți? Acest lucru nu va duce la nimic bun – este o escaladare în esența sa... Sunt împotriva oricărei militarizări și escaladări. Consider că pacificatorii sunt un garant al păcii și stabilității pe acest pământ. Ar trebui să fim recunoscători, așa cum ar trebui să fie recunoscător și locuitorii Moldovei”, a spus Krasnoselski.

Activitatea întreprinderilor din regiunea transistreană, perturbată de măsuri de blocaj din partea R. Moldova

„Moldova face tot posibilul pentru ca să ne fie rău. R. Moldova este cea care ne-a organizat un blocaj bancar. Moldova interzice convertirea valutei și alte operațiuni bancare. Moldova a făcut lobby prin UE pentru a interzice importul deșeurilor feroase în Transnistria. Sunt acțiunile dumneavoastră, stimați domni, îndreptate împotriva poporului transnistrean... Ceea ce faceți acum se numesc acțiuni de blocaj”, a mai spus el.

Sursa: Deschide.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

...popor transtistrean ? 27.01.2022 09:52

Krasnoselsckii - urmas a lui Stalin, inventator de ”popoare”, cică popor din perd_nistrovie !

artem 27.01.2022 14:38

Unde-i dosarul penal impotriva separatistului krasnoselski si de ce are acces liber prin aeroport? Apara PAS-ul interesele R.Moldova, ori este o conserva moscovita? Demonstrati-ne, scumpa guvernare!

ion 27.01.2022 15:41

Veneticului primit in casa, nu sta bine daca nu se urca si pe masa.

iRod 27.01.2022 19:39

Poate a venit timpul sa se puna in aplicare hotararile Prezidiumului Sovietului Suprem al RSSM despre lupta cu separatismul transnistrean, care, pana la urma, au dus la arestarea lui Igori Smirnov, pretinsu presedinte al rnm. Amenintarea cu invazia Moldovei de catre armata a XIV-a l-a fortat pe Mircea Snegur, presedintele de atunci al RM, sa-l elibereze pe criminal.Operartia legata de arestarea acestuia la Kiev a fost un act de adevarat eroism al unei maini de patrioti, demn de un film bun de actiune.Au curajul acesta serviciile secrete al RM de astazi?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md