09:12:17 23.07.2019
 
Stiri

Semnele care îți arată că SUFERI de o tulburare psihică

Știri 04.08.2018 13:30 Vizualizări1438 Autor: Ziarul National
Semnele care îți arată că SUFERI de o tulburare psihică Sursa: avantaje.ro

Spunem tulburări psihice unor comportamente ce implică modificări în gândire, în relațiile cu mediul social și familial. Aceste modificări pot fi diferite de la persoană la persoană în funcție de circumstanțe și factori externi.

Dacă în ultima perioadă, ceva din interiorul tău simți ca s-a modificat, iată care sunt semnele care îți arată că suferi de o tulburare psihică.

Diagnosticul îl pune specialistul după o analiză amănunțită, dar dacă suferi de o tulburare psihică, poți, cu ajutorul unei scheme, să-ți dai seama și singură. Nu uita că în creierul tău, acolo unde se întâmplă toate evenimentele, plăcute și neplăcute, există un cerber care te anunță și-ți emite anumite semnale de avertizare. Totul e să fii atent la aceste semnale.

Ești din ce în ce mai retras și mai singuratic. Apatia care te cuprinde îți întunecă tot universul. Nu te mai întâlnești cu nimeni. Eviți socializarea și prieteniile. Activitățile care altădată îți aduceau satisfacții, acum nu-ți mai zic nimic. Este semnul unei depresii sau a unei tulburări bipolare.

Ești nervos, impulsiv, intolerant. Ai un comportament agresiv pe care nu ți-l justifici nici măcar tu. Vorbești repede, pierzi ideile, uiți gândurile. Poate fi semnul unei tulburări maniacale.

Te concentrezi din ce în ce mai greu. Un semn important în depresie este dificultatea de concentrare a atenției sau de rememorare a unor întâmplări trecute. Aceste semnale pot fi corelate și cu schizofrenia sau cu demența, în cazul persoanelor trecute de 60 de ani.

Tulburări ale somnului. Până la 80% din persoanele cu tulburări psihice se confruntă cu probleme ale somnului. Acestea anunță afecțiuni precum anxietatea, depresia, deficitul de atenție ADHD, tulburarea bipolară. Când există o nevoie mai mare de somn nejustificată de o oboseală accentuată sau dificultatea de adormire coroborată cu imposibilitatea de a menține un somn odihnitor din cauza unor treziri repetate, cel mai probabil suferi de o problemă de ordin psihic.

Schimbarea comportamentului. Acesta este simptomul cel mai ușor de remarcat atât la noi cât și la cei din jur. Pentru că fiecare dintre noi urmăm un anume tipar comportamental care ne caracterizează. Când există o deviere de la acest tipar, poate fi un semnal de alarmă pentru o eventuală tulburare psihică. Tulburările psihice care implică modificări majore de comportament sunt: schizofrenia, psihoza maniaco-depresivă, nevroza, depresia, tulburarea bipolară.

Sursa: avantaje.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md