21:04:56 29.09.2022
Stiri

Sechestru pe o sumă de 2,145 de MILIOANE de lei, bani în diverse valute descoperiți în casele și automobilele lui Igor Dodon: Procurorii demontează o nouă MINCIUNĂ a socialistului cercetat penal

Actualitate 17.08.2022 16:43 Vizualizări1901 Autor: Ziarul National
Sechestru pe o sumă de 2,145 de MILIOANE de lei, bani în diverse valute descoperiți în casele și automobilele lui Igor Dodon: Procurorii demontează o nouă MINCIUNĂ a socialistului cercetat penal Europa Liberă


Socialistul Igor Dodon ar putea rămâne fără 2,145 de milioane de lei, după ce judecătorul de instrucție a dispus, la solicitarea procurorilor anticorupție, punerea sub sechestru, pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă, a banilor depistați în diferite valute și ridicați în rezultatul perchezițiilor efectuate la 24 mai 2022 în imobilele și automobilele sale.

Potrivit procurorilor, este vorba despre 7 100 de euro și 20 000 de ruble rusești depistate la domiciliul fostului șef de stat, 10 005 de euro găsite în cadrul percheziționării unui automobil, 689 600 de lei, 17 005 euro și 1 000 de dolari, sume depistate la domiciliul mamei fostului șef de stat din satul Sadova, raionul Călărași, dar și 37 450 de euro depistate într-un bun imobil din mun. Chișinău.

Anterior, pe 23 iunie 2022, au fost aplicate sechestre pe terenul și casa individuală a fostului șef de stat, terenuri și construcții, precum și automobile.

Precizările au fost făcute astăzi de către procurorii anticorupție, după ce Igor Dodon a declarat că a fost citat marți la Procuratură pentru a i se înmâna demersul privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu cu încă 30 de zile, lucru negat de procurori.

„Igor Dodon nu a fost citat pentru a i se înmâna demersul la prelungirea mandatului de arest la domiciliu. Persoana învinuită a fost citată de către ofițerul de urmărire penală pentru a participa la alte acțiuni de urmărire penală. În prezența acestuia au fost despachetate plicuri cu documentele și dispozitive de stocare a datelor, ridicate în cadrul perchezițiilor, fiind informat prin întocmirea unui proces-verbal, conform procedurii penale, despre dispunerea efectuării constatării tehnico-științifice. Așadar, având în vedere prezența persoanei la sediul Procuraturii Anticorupție, procurorul de caz i-a înmânat și demersul la prelungirea măsurii preventive”, explică Procuratura Anticorupție.

Aceeași sursă precizează că motivele care au stat la baza înaintării demersului de către procurorii anticorupție sunt determinate de existența în continuare a riscului împiedicării bunei desfășurări a urmăririi penale, riscului distrugerii probelor și influențării martorilor prin determinarea unor persoane de a da declarații mincinoase și riscul eschivării de la răspundere penală.

„În susținerea riscurilor invocate, procurorii au prezentat probe noi, administrate recent la 8 și 10 august 2022, precum și administrate anterior la 21 iunie 2022, care în coroborare cu rezultatele măsurilor speciale de investigații, confirmă temeinicia riscurilor invocate. Alte măsuri preventive neprivative de libertate cum ar fi liberarea provizorie sub control judiciar nu au capacitatea de a preveni riscurile invocate supra și a asigura buna desfășurare a urmăririi penale”, cităm din comunicatul procurorilor.

Examinarea demersului procurorilor anticorupție este planificată pentru data de 18 august 2022, începând cu ora 10:00, în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Menționăm că socialistul Igor Dodon este cercetat penal pentru corupție, îmbogățire ilicită, finanțarea ilegală a partidului, trădare de patrie, dar și pentru depășirea atribuțiilor de serviciu în schema care a scumpit energia electrică în R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 17.08.2022 20:50

O parte din banii sechestrati trebuiesc utilizati pentru recuperarea pestelui ciordit de Kulioc si complicii din iazul de la resedinta prezidentiala Condrita.

Valeriu 21.08.2022 14:04

Cel mai corect ar fi,cred eu,acești bani să fie folosiți la restituirea celtuelilor suportate de oameni în urma acestor scheme...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md