11:07:48 22.09.2018
 
Stiri

Se caută drumari! Companiile de construcții anunță circa o MIE de posturi vacante

Social 14.01.2015 16:40 Vizualizări1849 Autor: Galina Munteanu
Se caută drumari! Companiile de construcții anunță circa o MIE de posturi vacante

La reabilitarea drumurilor din R. Moldova din fonduri externe, în 2015 vor fi create cel puțin o mie de locuri de muncă. Asta au declarat reprezentanți ai companiilor internaționale de construcții în cadrul unei ședințe convocate de ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari. Mai mult, aceștia susțin că deja au început angajările. În unele cazuri, până la 93 la sută dintre angajați sunt muncitori locali.

De asemenea, companiile de construcții au acceptat să primească la practică studenți ai școlilor profesional-tehnice din R. Moldova, pentru a pregăti specialiști în domeniul reabilitării drumurilor. „Este un sector al economiei unde în următorii ani vom crea mii de locuri de muncă bine plătite și avem nevoie de specialiști calificați pe care să-i putem angaja aici în țară”, a argumentat ministrul Transporturilor, Vasile Botnari.

Potrivit responsabililor din domeniu, odată ce vremea va permite, șantierele vor fi imediat redeschise. Acestea vor trebui să fie amenajate cu indicatoare rutiere corespunzătoare, iar companiile care nu vor respecta această cerință vor fi sancționate.

Amintim că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a lansat, în anul 2014, şantiere noi de reabilitare a traseelor naţionale. Este vorba de Chişinău-Ungheni-Sculeni, Hâncești-Lăpușna, Chişinău-Giurgiuleşti, Hâncești-Cimișlia. Investițiile se ridică la peste două miliarde de lei. Banii sunt alocați din fondurile Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Comisia Europeană (CE).

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md