22:32:36 18.04.2019
 
Stiri

RENAȘTE MOLDOVA // Sala de nașteri complet MODERNIZATĂ. ‎„Așa arată o instituție EUROPEANĂ, asa va arata și Moldova”

Advertising 12.11.2014 10:44 Vizualizări3110 Autor: Ziarul National
RENAȘTE MOLDOVA // Sala de nașteri complet MODERNIZATĂ. ‎„Așa arată o instituție EUROPEANĂ, asa va arata și Moldova”

Maternitatea Institutului Mamei și Copilului din Chișinău are, începând de astăzi, o primă sală de nașteri complet renovată și dotată cu utilaj medical modern. Acest proiect a fost realizat cu succes, ca urmare a lucrărilor ample de reparații ce au loc în cadrul campaniei Renaște Moldova.

Înainte ca primele paciente să beneficieze de condițiile occidentale din cadrul maternității, inițiatorul campaniei Renaște Moldova, Vlad Plahotniuc, a ținut să fie organizată și o slujbă de sfințire. Aceasta a fost oficiată de Preasfinția Sa Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a subliniat faptul că, oferind condiții moderne mamelor și nou-născuților în maternitate, sunt încurajate familiile din Republica Moldova. „Ne bucură că sunt așa oameni ca dl Plahotniuc și ca cei care au depus atâta muncă pentru ca azi să vedem această sală renovată. Aici se nasc copiii care sunt viitorul țării noastre”, a spus Preasfinția Sa.

„Data trecută când am fost aici am promis că vom face din această maternitate o instituție modernă, că o vom adapta la standardele europene. Am văzut astăzi o sală de nașteri complet renovată. Sunt impresionat de ce văd și mă simt mândru că aceste lucruri sunt posibile datorită campaniei Renaște Moldova. Așa arată o instituție europeană cu adevărat și, dacă vreți, așa va arăta Moldova în viitorul nu atât de îndepărtat: modernizată, curată și frumoasă. Nu într-o zi, dar în câțiva ani, acesta este un obiectiv absolut realizabil”, a declarat Vlad Plahotniuc, la Institutul Mamei și Copilului.

Lucrările de reparație a Maternității Mamei și Copilului se desfășoară cu sprijinul Fundației „Edelweiss”, patronată de Vlad Plahotniuc, care a inițiat campania de colectare de fonduri Renaște Moldova cu scopul renovării maternității.

Campania se bucură de sprijin la nivel național și internațional, de curând fiind colectată integral suma necesară pentru finalizarea lucrărilor de modernizare, în anul 2015.

Cu ajutorul donațiilor din cadrul campaniei, s-au reușit, până acum, renovarea și dotarea cu utilaj medical a Secţiei de Internare, renovarea intrării principale a maternității, inclusiv construcția unei rampe de acces, precum și modernizarea primei săli de nașteri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Mihai 12.11.2014 11:50

O campanie de suuces care trebuie sa aiba continuitate. Aceasta maternitate este cea mai mare din tara unde anual se nasc peste 6000 de bebelusi si au loc peste 50.000 de tratamente.

Vitalie 12.11.2014 11:52

Stiti de ce are nevoie tara noastra? Are nevoie de mai multi oameni asa ca Plahotniuc. Am inteles ca Renaste Moldova nu se va limita doar la renovarea acestui institut important din tara. Dupa alegeri se preconizeaza ca se vor efectua ample modernizari si la Teatrul de papusi Licurici.

Viorica 12.11.2014 11:57

situatia era cam dezastruoasa la acest centru, dar vad ca Fundatia Edelweiss in frunte cu Vlad Plahotniuc, a reusit sa gramadeasca bani pentru a renova acest centru, chiar trebuie sa-i multumim pe toti cei care au contribuit nemijlocit la modernizarea lui, bravo echipa Edelweiss si bravo toti cei care au donat

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md