12:18:49 30.09.2020
 
Stiri

„Șahmatistul” Dodon are un VIS - să ajungă la Paris! Victor Chirilă: „O eventuală invitare a lui Dodon în vizită oficială în Franța va fi o mare DEZAMĂGIRE pentru electoratul proeuropean”

Politică 24.01.2020 12:15 Vizualizări1628 Autor: Ziarul National
„Șahmatistul” Dodon are un VIS - să ajungă la Paris! Victor Chirilă: „O eventuală invitare a lui Dodon în vizită oficială în Franța va fi o mare DEZAMĂGIRE pentru electoratul proeuropean”


„Șahmatistul are un mare vis - să ajungă la Paris”, concluzionează expertul pe probleme de politică externă, Victor Chirilă, după ce a analizat postările de pe Facebook ale președintelui Igor Dodon, care și-a făcut selfie, pe coridoare, cu mai mulți șefi de state la Ierusalim, unde participă la Forumul Mondial în memoria victimelor Holocaustului.

Una dintre pozele postate de Dodon pe Facebook îl înfățișează pe șeful statului salutându-se cu președintele francez Emmanuel Macron, pe care primul l-a invitat să vină la Chișinău.

„Dodon are un mare și tainic vis - să ajungă la Paris, unde să fie primit cu toate onorurile, la Palatul Elysee, de către președintele Franței, Emmanuel Macron. Astfel, el dorește să spargă izolarea sa diplomatica în marile capitale europene, să se legitimeze atât în Occident, cât și acasă în falsa postură de politician echilibrat, iluminat și modern, capabil să împace capra și lupul, Europa și Rusia. Pentru a-și vedea visul împlinit, el nu pierde nicio ocazie de-a se linguși pe lângă Emmanuel Macron pe coridoarele forurilor internationale, unde mai este invitat ca lăturaș de umplutură”, susține Chirilă.

CITIȚI și VIDEO // Președintele Dodon se laudă cu peste 20 de „întrevederi bilaterale” la Ierusalim. A făcut și un FILM pentru moldoveni: „În realitate, fiind INDEZIRABIL în marile capitale europene, Dodon a ajuns un banal VÂNĂTOR DE SELFIE...”

În opinia expertului, Dodon ar miza mult pe apropierea ruso-franceză „tot mai evidentă” în ultimul timp și, în special, pe bunele și caldele relații ale lui Putin cu Macron.

„Deși șansele ca Dodon să fie invitat la Paris de președintele Emmanuel Macron, în următoarele luni, par a fi minime acum, ele nu trebuie deloc neglijate de partidele proeuropene, precum și de către partenerii noștri europeni. O eventuală invitare a lui Dodon în vizită oficială la Paris, în condițiile mimării reformelor și parcursului european de către el și Guvernul său și, nu în ultimul rând, în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale, care vor decide soarta republicii pentru următorii ani, va fi, fără exagerare, o mare dezamagire pentru electoratul proeuropean. Sper mult că prietenii noștri francezi înțeleg bine acest lucru”, a încheiat Victor Chirilă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Ion 25.01.2020 17:23

Singurul politician la care a dat reușit vreodată șah mat politic a fost Maia Grigorievna. S-a cam chinuit la mai mulți dar nu i-a mers ! Chiar de câteva ori a învins-o la scor pe această distinsă doamnă. Se aude că doamna vrea din nou un șah mat politic dar pe la toamnă acum.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md