17:10:14 03.10.2023
Stiri

Rusia, nemulțumită de locul trei la Eurovision. Rogozin are o propunere SFIDĂTOARE: „Îi va înjura pe toți”

Monden 16.05.2016 16:21 Vizualizări3245 Autor: Ziarul National
Rusia, nemulțumită de locul trei la Eurovision. Rogozin are o propunere SFIDĂTOARE: „Îi va înjura pe toți” Youtube


Rezultatele concursului „Eurovision”, la care reprezentantul Rusiei, Serghei Lazarev, a ocupat locul trei, iar cântăreața din Ucraina – Jamala – a fost câștigătoare, au nemulțumit conducerea politică de la Moscova.

Potrivit Tass, jurizarea la Eurovision a fost „angajată politic”, a declarat prim-vicepreședintele Comitetului Dumei pentru Cultură, Elena Drapeko.

„Acesta (rezultatul – n.r.) este parțial o consecință a războiului de propagandă care este purtat împotriva Rusiei. Este vorba despre demonizarea generală a Rusiei. Că suntem toti răi, că sportivii se dopează, aeronavele noastre încalca spațiul aerian – acest lucru, desigur, a afectat”, a remarcat Drapeko.

Totuși, telespectatorii din Ucraina au acordat maximum de puncte Rusiei – 12. La rândul lor, rușii au pus Ucraina pe locul doi, oferind solistei din Ucraina 10 puncte. Doar juriul profesionist al celor două țări nu a acordat niciun punct țării adversare.

Victoria solistei Jamala a fost descrisă de politician drept „factor de nedreptate”: „pentru că toată lumea a văzut cât de minunat a cântat Lazarev” (reprezentantul rus).

CITIȚI CLASAMENT: Între Ucraina și Rusia! Juriul a votat ALTFEL decât cetățenii din R. Moldova la Eurovision

La rândul său, un alt politcian rus cunoscut pentru stilul batjocoritor cu care tratează subiecte externe, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, a sugerat ca anul viitor Rusia să trimită la concurs pe cântărețul rus Serghei Șnurov, cunoscut pentru piesele sale presărate cu înjurături.

„La următorul Eurovision îl vom trimite pe Șnurov. De înfrânt nu-i va înfrange, dar în schimb îi va înjura pe toți”, a scris Rogozin pe Twitter, citat de paginaderusia.ro.

Finala „Eurovision” a avut loc în capitala Suediei. Primul loc a fost ocupat de cântăreața ucraineană de origine tătară Jamala cu piesa „1944”, al doilea – de reprezentanta Australiei, iar al treilea - de reprezentantul Rusiei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md