REȚETE // Câteva IDEI pentru o cină gata în mai puțin de 30 de minute
2521
Sursa: gustos.ro Ți se întâmplă deseori să ajungi mai târziu de oră șapte acasă? Dacă da, probabil că nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti cina. Tocmai de aceea, te vom ajuta cu câteva sugestii delicioase. Aceste rețete nu sunt doar gustoase, ci și foarte hrănitoare.
Oricare va fi alegerea ta, cina va fi cu siguranță una pe cinste!
Spaghete cu sos de ciuperci

Ingrediente:
•300 gr spaghete fără ou
•400 gr ciuperci
•200 ml sos de roșii
•1 fir ceapă verde
•1 fir usturoi verde
•busuioc
•oregano
•sare
•piper
Mod de preparare:
Fierbem apa, adăugăm sare și când clocotește apa adăugăm spaghetele. Le fierbem al dente apoi le scoatem și le punem pe un platou.
Tocam mărunt ceapa și usturoiul și le călim în ulei de măsline. Adăugăm ciupercile și le lăsăm să se facă.
Adăugăm sosul de roșii , asezonam cu oregano, busuioc, sare și piper și dăm în câteva clocote.
Turnăm sosul peste paste și servim. sunt foarte bune atât calde cât și reci.
Vită cu sparanghel, ardei și orez - stil chinezesc
Ingrediente:
•3 linguri ulei vegetal
•1 ceapă roșie tocată mărunt
•10 fire sparanghel tăiate pe diagonală 4 cm lungime fără capete
•500g vită tăiată bucățele nu foarte groase
•Un ardei gras roșu tăiat bețișoare
•200g ciuperci tăiate felii
•100g fasole verde
•2 lingurițe cornstarch dizolvate în trei linguri de apa/sau un agent de îngroșare poate făină?
Sos:
•3 linguri sos soia
•1 linguriță ginger proaspăt tăiat cubulețe
•2 căței de usturoi tocați
•2 cepe verzi tăiate mărunt
•O jumătate linguriță ulei de chili
Orez:
•O cană de orez
•1 ceapă tocată mărunt
•1 morcov ras
•50 ml vin alb sec
•1 litru de supă de pui
Mod de preparare:
Pentru sosul de ceapă verde, amestecați toate ingredientele și lăsați deoparte.
Într-o oală cu apă fierbinte, opăriți fasolea verde pentru 10 minute, apoi adăugați în ultimele două minute sparanghelul. Scurgeți, clătiți cu apă rece, scurgeți iar și puneți deoparte.
Într-o oală pregătiți orezul astfel:
Căliți ceapa într-o lingură de ulei, adăugați morcovul și după ce acestea sunt moi, în jur de 2-3 minute, adăugați orezul, totul la foc mediu spre mic. După ce orezul devine transparent, timp în care continuați să amestecați, puneți vinul, iar după ce acesta este absorbit complet, începeți să puneți supa de pui, câte un polonic pe rând. Amestecați să nu se lipească.
Într-o tigaie, puneți uleiul, lăsați să se încingă, adăugați ceapa roșie tocată mărunt și după ce aceasta devine transparentă, adăugați vita, dați focul mare, presărați puțină sare și lăsați să se absoarbă tot lichidul. Rumeniți pe ambele părți. Adăugați ciupercile și ardeiul gras, lăsați să se coloreze, două minute. Adăugați cornstarch și sosul de ceapă verde și amestecați bine până începe să se îngroașe, un minut.
Într-o altă tigaie, puneți o lingură de ulei de măsline, căliți bine sparanghelul și fasolea până se rumenesc apoi puneți în tigaia cu carnea de vită, amestecați un minut și serviți fierbinte cu orezul.
Pizza vegetariană
Ingrediente:
Aluat:
•150 ml apă
•3 linguri ulei
•½ linguriță sare
•O linguriță drojdie uscată
•250 g făină.
Umplutura:
•200 g legume congelate
•100 g ciuperci
•1 ceapă
•3 linguri ulei
•măsline
•2 roșii
•sare
•piper
•busuioc
•ketchup.
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în apa călduță, se adaugă sărea, uleiul și făină. Se frământă aluatul și se întinde în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se lasă deoparte până se pregătește umplutura. Ceapa tăiată peștișori, ciupercile tăiate felii și legumele congelate se călesc în ulei timp de 6-7 min. Se asezonează cu sare, piper și busuioc.
Aluatul din tavă se unge cu un strat de ketchup, se așază umplutura de legume, măslinele și roșiile tăiate felii. Se coace 20-25 minute.
Porc dulce acrișor
Ingrediente:
•500 gr pulpă porc
•200 gr orez
•500 gr amestec legume (morcov, ardei gras, ceapă verde, muguri de bambus, ciuperci shiitake, germeni de fasole)
•50 gr amidon
•100 gr sos roșii
•100 ml sos soia
•50 ml sos worchester
•3-4 linguri ulei de arahide condiment
•piper sichuan
•2 linguribrun
•usturoi
•ghimbir
Mod de preparare:
Tăiem carnea de porc cubulețe mici.
Punem carnea într-un bol și punem peste ea 50 ml sos soia și o lingură sos worchester. Lăsăm 5-10 minute să se marineze.
Cât stă carnea la marinat pregătim orezul. Îl spălam apoi îl punem la steamer (chinezii au un apărat special pentru orez, principiul de bază fiind tot fierberea la abur). Va fi gata în aproximativ 15 minute.
Tăvălim bucățelele de carne prin amidon având grijă să le scuturăm de amidonul în exces. Rolul acestei operațiuni este de a păstra sucurile cărnii.
Încingem wok-ul, punem uleiul de arahide (dacă nu aveți folosiți ulei de floarea soarelui) și rumenim ușor carnea (cca două minute pe fiecare parte).
Punem 2-3 căței pișați de usturoi și 3 cm de ghimbir dat pe răzătoare. Cantitățile pot varia în funcție de gustul fiecăruia.
Adăugăm legumele și le tragem rapid la wok. Nu trebuie lăsate mai mult decât trebuie fiindcă se vor înmuia prea tare.
Adăugăm sosul de roșii, zahărul brun, piperul sichuan, sosul de soia, sosul worchester și pasta cinci arome. Rolul pastei este de a da gustul acrișor, dacă nu aveți puneți o linguriță oțet.
Lăsăm încă 3-4 minute pe foc apoi dăm deoparte. Legumele trebuie să rămână crocante nu trebuie să se înmoaie.
Servim pe pat de orez. De asemeni se poate servi alături de tăiței sau fidea de orez.
Sursa: gustos.ro
01.02.2019
18:30
3534
REȚETĂ // Cel mai rapid aperitiv – chiftele de cartofi cu brânză
28.01.2019
14:19
4247
REȚETĂ// Quiche cu piept de pui și broccoli
25.01.2019
17:19
3465
REȚETĂ // Budincă de cafea
22.01.2019
15:19
3409
REȚETĂ // Desert rapid și gustos - Omletă cu mere
19.01.2019
15:04
3060
REȚETĂ // Orez cu pui
17.01.2019
18:30
3505
REȚETĂ // Friptură delicioasă cu ciuperci
15.01.2019
17:21
5261
REȚETĂ împărătească // Pui Marengo
14.01.2019
17:40
3679
REȚETĂ // Sănătos și gustos. Supă crema de dovleac cu parmezan
28.12.2018
13:19
2307
REȚETE // Cocktailuri DELICIOASE pe care le poți prepara de Revelion. Îți vei surprinde invitații!
26.12.2018
16:30
2458
REȚETĂ // Tort Dracula
24.12.2018
08:04
3773
REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin
19.12.2018
08:30
48598
REȚETĂ // Prăjitura care a înnebunit planeta
04.11.2025
22:39
707
Moldova înaintează spre UE: Soluția pentru Transnistria, aproape de realizare înaintea aderării
04.11.2025
22:26
456
Maia Sandu subliniază progresul Moldovei în drumul spre aderarea la Uniunea Europeană, la Bruxelles
04.11.2025
21:43
470
Franța sărbătorește eliberarea a doi cetățeni deținuți în Iran timp de peste 1200 de zile: dialogul continuă pentru întoarcerea lor acasă
04.11.2025
21:27
542
Maia Sandu, mesaj puternic de la Bruxelles: Moldova, pregătită pentru aderarea la Uniunea Europeană!
04.11.2025
20:57
557
Maia Sandu și Igor Grosu, optimism după raportul UE: Republica Moldova își consolidează calea spre aderare
04.11.2025
20:57
728
Vremea se schimba: 05 Noiembrie 2025
04.11.2025
20:13
524
NATO își etalează forțele în România: exercițiul Dacian Fall reafirmă unitatea contra Rusiei
04.11.2025
18:27
582
Premierul Moldovei laudă progresele către integrarea europeană: Raport optimist din partea Comisiei Europene
04.11.2025
18:27
683
Maia Sandu avertizează la summitul Euronews: Rusia încearcă să-și recapete influența la Chișinău fără acțiuni militare directe
04.11.2025
18:20
524
Moldova, apreciată de Comisia Europeană pentru progresele energetice remarcabile în drumul spre UE
04.11.2025
17:52
644
Zelenski își încurajează trupele la Pokrovsk, punct fierbinte în luptele de est
04.11.2025
17:47
663
Maia Sandu face apel la creativitatea UE pentru a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova în lunile următoare
04.11.2025
17:44
659
ULTIMA ORĂ // Premierul Munteanu, despre RAPORTUL anual privind extinderea UE: „Progresul remarcabil din ultimul an al R. Moldova, cel mai mare din toate statele candidate, arată că moldovenii nu doar își doresc să fie europeni, ci merită asta”
04.11.2025
17:43
561
Tragedie în Roma: Zi de doliu în memoria muncitorului Octav Stroici, victimă a prăbușirii unui turn medieval lângă Colosseum.
04.11.2025
17:26
527
Descoperire medicală promițătoare: cercetătorii reactivează gene pentru a ajuta inima să se regenereze după infarcturi
04.11.2025
17:03
526
Efes Moldova investește masiv în eficiența energetică și câștigă recunoaștere la Green Award 2025 pentru transformarea sustenabilă a producției de bere
04.11.2025
16:58
545
Secretarul General NATO și Președintele României Participă la Forumul NATO din București: Dialog Strategic și Inovare pentru Apărare!
04.11.2025
16:36
530
UE pregătește deschiderea negocierilor cu Republica Moldova și Ucraina în noiembrie
503
Întâlnire de curtoazie între vicepremierul Chiveri și șefa interimară a Misiunii OSCE în Moldova pentru intensificarea cooperării privind reglementarea transnistreană
04.11.2025
16:21
498
Cristina Gherasimov: Aprecierile UE, o recunoaștere a muncii intense depuse pentru integrarea europeană a Moldovei
04.11.2025
16:19
468
5.000 de pași pe zi ar putea încetini progresia Alzheimerului, sugerează un studiu internațional
04.11.2025
16:07
450
Școlile din Moldova susțin incluziunea și drepturile copilului prin activități educative și artistice în noiembrie
04.11.2025
15:57
509
Marta Kos subliniază progresele remarcabile ale R. Moldova pe drumul către UE; Maia Sandu mulțumește la Summitul Euronews
04.11.2025
15:20
623
UE pregătește o nouă strategie de aderare: Perioadă de probă pentru viitorii membri, propusă de comisara Marta Kos
04.11.2025
15:00
735
Noul ministru al Culturii, PRIMA decizie curajoasă după învestire. Cristian Jardan propune DENUNȚAREA Acordului cu Rusia privind funcționarea centrelor culturale, care acționează mai mult ca o extensie a serviciilor speciale rusești
Moldova înaintează spre UE: Soluția pentru Transnistria, aproape de realizare înaintea aderării
Maia Sandu subliniază progresul Moldovei în drumul spre aderarea la Uniunea Europeană, la Bruxelles
Franța sărbătorește eliberarea a doi cetățeni deținuți în Iran timp de peste 1200 de zile: dialogul continuă pentru întoarcerea lor acasă
Maia Sandu, mesaj puternic de la Bruxelles: Moldova, pregătită pentru aderarea la Uniunea Europeană!


Inapoi


