17:42:29 18.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Schiopu // Tăieței cu legume călite

Social 13.02.2016 16:17 Vizualizări1394
Rețeta Tamarei Schiopu // Tăieței cu legume călite

În perioada de post, folosiți tăieței de orez sau de hrișcă, fără ou. După o zi lungă de lucru, veți servi o mâncare delicioasă, pregătită în doar 5-6 minute.

Ingrediente pentru 2 persoane

  • 180 de grame de tăieței preferați
  • un morcov
  • un mănunchi de ceapă verde
  • o rădăcină de țelină, mai mică
  • doi căței de usturoi
  • un dovlecel mic
  • două linguri de ulei preferat
  • două linguri de sos de soia
  • piper negru măcinat

      1.Legumele sunt tăiate subțiri ca paiul. Folosiți cel mai bine o răzătoare specială, „mandolină”.

      2.Într-o cratiță adâncă puneți apa la fiert, cu un pic de sare. Când apa dă în clocot, puneți tăiețeii, pentru 2-3 minute, doar cât să se ridice la suprafață.

      3.Între timp, căliți legumele în ulei, într-o tigaie adâncă, la foc mare. Amestecați permanent ca să nu se ardă pe fund. Călirea legumelor nu trebuie să dureze mai mult de 3 minute.

      4.Scurgeți tăiețeii și adăugați-i peste legumele călite, împreună cu sosul de soia și piperul negru măcinat.

      Sunt serviți imediat, fierbinți, ca garnitură sau ca mâncare de bază.

  • Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri

    Sondaj
    Ce scenariu pare mai realist?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte