Rețeta Tamarei Schiopu // Tăieței cu legume călite


În perioada de post, folosiți tăieței de orez sau de hrișcă, fără ou. După o zi lungă de lucru, veți servi o mâncare delicioasă, pregătită în doar 5-6 minute.
Ingrediente pentru 2 persoane
1.Legumele sunt tăiate subțiri ca paiul. Folosiți cel mai bine o răzătoare specială, „mandolină”.
2.Într-o cratiță adâncă puneți apa la fiert, cu un pic de sare. Când apa dă în clocot, puneți tăiețeii, pentru 2-3 minute, doar cât să se ridice la suprafață.
3.Între timp, căliți legumele în ulei, într-o tigaie adâncă, la foc mare. Amestecați permanent ca să nu se ardă pe fund. Călirea legumelor nu trebuie să dureze mai mult de 3 minute.
4.Scurgeți tăiețeii și adăugați-i peste legumele călite, împreună cu sosul de soia și piperul negru măcinat.
Sunt serviți imediat, fierbinți, ca garnitură sau ca mâncare de bază.












































































