Rețeta Tamarei Șchiopu // Orez brun cu fasole roşie


De ce anume fasole roşie? Pentru că, estetic, această garnitură se va privi minunat. Şi pentru că, din punct de vedere nutritiv, fasolea roşie este mai săţioasă şi foarte bogată în molibden, microelement care ajută la detoxifierea organismului.
Această garnitură poate fi propusă ca o salată, pentru că se serveşte la temperatura camerei sau ca o mâncare de bază, pentru două persoane.
Ingrediente pentru 4-5 persoane
Mod de preparare
1.Într-o cratiţă adâncă înfierbântăm orezul timp de un minut, după care adăugăm (atent!) bulionul sau apa (volumul lichidului să fie exact de două ori mai mare decât volumul orezului).
2.Dăm focul încet şi fierbem orezul timp de 20 de minute, sub un capac greu.
3.După 20 de minute, luăm cratiţa de pe foc, dar o punem într-un loc cald, acoperită, pentru încă 20 de minute, ca orezul să absoarbă tot lichidul.
4.Orezul pregătit îl lăsăm să se răcească.
5.Într-un vas mare pentru servit amestecăm ceapa mărunţită, merele şi frunzele de salată, împreună cu fasolea şi seminţele de floarea-soarelui.
6.Când orezul s-a răcorit, îl adăugăm în garnitură.
7.Înainte de a fi servită, garnitura o stropim cu o marinadă pregătită din ulei, oţet, muştar, sare şi piper.















































































