05:02:16 10.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Ghiveci de vară, în stil mediteranean

Reportaj 05.07.2014 16:34 Vizualizări1245
Rețeta Tamarei Șchiopu // Ghiveci de vară, în stil mediteranean

Ingrediente:

  • doiardei dulci roșii
  • doimorcovi
  • doidovlecei verzi
  • ceapă, usturoi
  • 200 g de ciuperci
  • patru-cinci linguri de ulei de măsline nerafinat
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • fasole roșii fierte, după dorință
  • (Se folosesc legume de diverse culori, dar foarte proaspete.)

    Metoda de preparare

    Totul se taie în rondele de 1 cm grosime, cuburi de 2 cm sau felii de 4-5 cm lungime. Dimensiunile mai mari ale legumelor vor permite să se păstreze culoarea vibrantă și textura de produs proaspăt.

    Într-o tigaie cât mai adâncă se încinge uleiul de măsline.

    Se adaugă legumele pregătite și se amestecă frecvent pentru a evita arderea.

    Ghiveciul se ține pe foc iute doar patru-cinci minute, după care pot fi adăugate fasolele fierte, sare și piper, după gust, și lăsate încădouă-trei minute să se înfierbânte bine fasolea.

    Serviți acest ghiveci simplu și aromat cu pâine coaptă de casă. Poftă bună!

    Autor:
    Top stiri

    Parteneri
    Punct de vedere NAȚIONAL
    14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    Sondaj
    Ce scenariu pare mai realist?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte