20:11:07 23.09.2018
 
Stiri

REȚETA perfectă de ciorbă de perișoare!

Știri 11.09.2018 11:00 Vizualizări409 Autor: Ziarul National
REȚETA perfectă de ciorbă de perișoare! Sursa: secretele.com

Gustul ciorbei de perișoare din copilărie încă îl mai simțim și astăzi. Iată o rețetă care să ne trezească amintiri și totodată să ne facă să mai dorim încă o porție.

Ingrediente:

600 g carne tocată,

3 morcovi,

2 cepe,

1 ardei,

200 g smântână,

păstârnac,

o rădăcină de pătrunjel,

o țelină mică,

o gulie mică,

6 linguri cu orez,

2 ouă,

1 roșie mare,

o linguriță cu paprika dulce,

verdeață,

sare,

piper,

oțet,

zeamă de lămâie sau borș.

Mod de preparare:

Curățați morcovii, ardeii, pătrunjelul, păstârnacul și gulia, dar și ceapa și tăiați mărunt. Puneți legumele într-o oală de patru litri și lăsați să fiarbă.

Separat, se pun la fiert alți 500 ml apă, iar când clocotește se adaugă trei linguri cu orez și se opăresc timp de cinci minute.

Carnea tocată, orezul fiert, albușurile, a doua ceapă tocată mărunt, pătrunjelul verde tocat fin, o linguriță cu paprika dulce, sarea și piperul se amestecă foarte bine și se fac perișoarele.

Când apa și legumele încep să dea în fiert, se adaugă orezul rămas, iar ulterior se pun și perișoarele. După ce lăsați să mai fiarbă în jur de 20 de minute, adăugați roșia fără coajă și tăiată, de asemenea, în bucățele mici.

După ce mai dă în clocot, puneți verdeața, lăsați puțin la răcit și dregeți cu smântână amestecată cu gălbenușuri și două linguri cu apă rece.

Sursa: secretele.com

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!



Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md