01:37:56 20.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert fierbinte din rubarbă

Social 12.12.2015 16:30 Vizualizări1433
Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert fierbinte din rubarbă

Rubarba este o plantă asemănătoare cu brusturele, care creşte primăvara devreme în locurile umbrite, prin grădini. Cozile roşii ale frunzelor enorme sunt culese şi folosite în bucătărie, acesta fiind, practic, primul „fruct” din sezon. În cazul în care nu găsiți rubarbă, înlocuiți cu fructe preferate – mere acrii, pomușoare congelate, fragi congelați, vișine în suc, prune.

Pentru baza de fructe

  • 900 g de fructe de sezon tăiate cubuleţe (curăţate şi fără seminţe)
  • 55-85 g de zahăr (cantitatea exactă depinde de fructele folosite şi de preferinţele fiecăruia)
  • Pentru crusta fărâmicioasă

  • 100 g de făină integrală
  • 50 g de fulgi de ovăz
  • 100 g de unt
  • 75 g de zahăr
  • Mod de preparare

      1.Încălzim cuptorul până la 200 de grade C.

      2.Ungem cu un pic de unt fundul unui vas de copt, aranjăm fructele într-un strat uniform şi presărăm cu zahăr.

      3.La pregătirea aluatului pentru crustă folosim un robot de bucătărie sau o furculiță mare, cu ajutorul cărora amestecăm untul, zahărul, făina şi fulgii de ovăz până când obţinem o consistenţă de fărâmituri de pâine.

      4.Masa obţinută o turnăm peste fructele din tavă.

      5.Coacem desertul timp de 35 de minute, până se rumeneşte la suprafaţă. Sucurile din fructe vor clocoti uşor, răzbătând prin crusta rumenită.

      Îl servim fierbinte, în farfurioare adânci, cu smântână dulce, cu iaurt sau cu îngheţată. Desertul fierbinte combinat cu îngheţata rece creează o senzaţie unică!

    Sfat util

    În amestecul de fructe putem adăuga coaja rasă mărunt a unei lămâi sau portocale.

    Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri
    19.07.2025 08:43 560 Horoscopul zilei 19.07.2025

    Sondaj
    Ce scenariu pare mai realist?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte