Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert fierbinte cu fulgi de ovăz


Acest desert este perfect într-o seară de iarnă, intimă, mai ales dacă e servit cu înghețată de vanilie. Rămășițele vor fi tot atât de gustoase dimineața, la cafea.
Pentru baza de fructe:
Pentru crusta fărâmicioasă:
Mod de preparare
1.Cuptorul se încălzeşte până la 200 de grade.
2.Se unge cu un pic de unt fundul unui vas de copt, se aranjează fructele într-un strat uniform şi se presară cu zahăr.
3.La pregătirea aluatului pentru crustă se foloseşte un robot de bucătărie sau o furculiţă mare, cu ajutorul cărora se amestecă untul, zahărul, făina şi fulgii de ovăz până se obţine o consistenţă de fărâmituri de pâine.
4.Masa obţinută se toarnă peste fructele din tavă.
5.Se coace desertul timp de 35 de minute, până se rumeneşte la suprafaţă, iar sucurile din fructe clocotesc uşor, răzbătând prin crusta rumenită.
6.Se serveşte fierbinte, în farfurioare adânci, cu un pic de miere, cu iaurt sau cu îngheţată. Desertul fierbinte combinat cu îngheţata rece creează o senzaţie unică!












































































