13:08:18 20.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Budincă de macaroane cu dovleac copt

Social 07.11.2015 16:47 Vizualizări2307
Rețeta Tamarei Șchiopu // Budincă de macaroane cu dovleac copt

Nu este o budincă dulce. Este o mâncare clasică pentru confort și sațietate. În loc de bostan puteți folosi mazăre congelată sau alte legume preferate.

Ingrediente

  • 500 de grame de bostan curățat și tăiat cubulețe de 3 cm
  • un cățel de usturoi pisat
  • o lingură de ulei
  • 225 de grame de macaroane
  • 40 de grame de unt
  • 40 de grame de făină
  • 600 ml de lapte
  • 175 de grame de cașcaval ras
  • Metoda de preparare

    Cuptorul se încălzește până la 190 de grade C.

    Cubulețele de dovleac se pun într-o tavă de copt, se presară cu usturoi și ulei și se dau la cuptor pentru 30 de minute.

    Între timp, se fierb macaroanele în apă clocotindă timp de 7-8 minute. Se scurg.

    Într-o cratiță se topește untul și se adaugă făina. Se înlătură de pe foc și se adaugă câte un pic laptele, mestecând permanent până la formarea unui sos-cremă.

    Se pune pe foc și se încălzește amestecând permanent, timp de două minute. Se ia de pe foc și se adaugă 2/3 din cașcavalul ras.

    Macaroanele se pun în sosul pregătit, apoi se adaugă dovleacul copt, fără să strivim cubulețele coapte.

    Amestecul se pune într-o tavă de copt și se dă la cuptor pentru 5-10 minute.

    Se servește fierbinte.

    Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri
    20.07.2025 08:23 409 Horoscopul zilei 20.07.2025
    19.07.2025 08:43 682 Horoscopul zilei 19.07.2025

    Sondaj
    Ce scenariu pare mai realist?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte