09:41:19 17.08.2025
Stiri

REȚETĂ // Nelipsitul cozonac de Crăciun

Știri 24.12.2017 10:02 Vizualizări2895
REȚETĂ // Nelipsitul cozonac de Crăciun Sursa: unica.ro

Piesa de rezistență, din punct de vedere al desertului, al Sărbătorii Nașterii Domnului.

Gustul Crăciunului petrecut la bunici îl poate avea numai cozonacul făcut după o rețetă tradițională primită chiar de la o bunicuță. Deoarece nu trebuie să lipsească de pe masa cu bucate gustoase de Crăciun, ai aici rețeta perfecta pentru cozonac traditional.

Ingrediente:

600 g făină

2 ouă

100 ml lapte

2 gălbenuşuri

150 g unt

2 linguri zahăr

20 g drojdie

2 pliculețe zahăr vanilat

Pentru umplutură:

1/2 kg nuci

3 linguri cacao

200 g zahăr

100 ml lapte

Pentru uns:

2 ouă

unt

Mod de preparare:

1. Se prepară maiaua, din drojdie, o linguriţă de zahăr şi lapte călduţ. Se freacă untul cu două linguri de zahăr.

2. Se cerne făina, se aşază pe blat, cu o adâncitură la mijloc. Se toarnă maiaua, o cană cu lapte, ouăle întregi şi două gălbenuşuri frecate cu un praf de sare. Se amestecă uşor ingredientele, apoi se adaugă untul. Se frământă aluatul până ce se desprinde de mâini şi se lasă la cald, acoperit, să crească.

3. Pentru umplutură, se fierbe laptele. Se amestecă nuca cu zahărul şi cacaua, apoi se toarnă laptele clocotit. Se împarte aluatul în două, se întind foi, se umplu cu nucă şi se rulează.

4. Se ung tăvile cu unt şi se aşază cozonacii. Se ung cozonacii cu ou bătut şi se dau la copt, 50 de minute. Se lasă la răcit în tavă, apoi se scot şi se aşază unul lângă altul, dar cu o distanţă de 5 cm.

Sursa: unica.ro

Autor:
Top stiri
17.08.2025 08:10 117 Horoscopul zilei 17.08.2025

Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte