19:40:31 24.04.2024
Stiri

REȚETĂ // Cum să faci o supă cremă de ceapă cu crutoane

Știri 21.01.2018 10:08 Vizualizări3656 Autor: Ziarul National


REȚETĂ // Cum să faci o supă cremă de ceapă cu crutoane Sursa: apropotv.ro

Supa de ceapă este una din delicatesele pe care ni le oferă bucătăria franceză. Simplu de făcut, este o mâncare deosebită, rafinată și savuroasă.

Supă de ceapă, timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 60 minute

Ingrediente:

600 gr. ceapă albă

3 linguriţe de zahăr

2 căţei de usturoi

1 lingură de suc de lămâie filtrat

100 g caşcaval ras

8 felii de pâine – tip baghetă

2 linguri ulei de măsline extravirgin

un praf de sare

boabe de piper negru

Ingrediente pentru supă:

4 cartofi medii

3 morcovi medii

2 bucăţi medii de păstârnac

2 cepe medii

1 ţelină micuţă

Mod de preparare:

Legumele se curată, se spală şi se pun într-o oală cu apă rece, în 3 – 4 litri de apă peste care se presară un praf de sare. Legumele pentru supă se pun la fiert, la foc mediu, timp de 30 minute.

Supa este gata când furculiţa pătrunde cu uşurinţă în bucăţelele de cartofi sau morcovi, fără ca acestea să se sfărâme. Legumele nu se fierb ca pentru un piure pentru a fi folosite ca o garnitură la o friptură, un grătar de peşte sau alături de un şniţel de soia – se încearcă păstrarea aspectului estetic.

1. Se curăţă ceapa şi se taie în felii subţiri (taie ceapa în două, pe lungime, apoi tai-o în felii, apoi taie feliile în două) . Se încinge uleiul într-o tigaie înaltă şi se căleşte la foc mic aproximativ 25 minute, până când se înmoaie, dar cu atenţie să nu se ardă, apoi se adaugă zahăr, sare, piperul proaspăt măcinat. Se continuă călirea cepei timp de 10 minute, până când capătă o culoare maro-auriu frumoasă.

2. Se adăugă supa fierbinte şi se fierbe timp de aproximativ 10 minute, apoi se adaugă căţeii de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi. Se condimentează cu sare şi piper şi se aromatizează cu suc de lămâie.

3. Feliile de baghetă se prăjesc sub gril timp de câteva minute, până se îngălbenesc.

4. Supa de ceapă se împarte în boluri individuale, potrivite pentru pus în cuptor, se înmoaie pâinea prăjită şi se presară caşcaval ras.

Se pun în cuptor timp de cinci minute şi de îndată ce brânza s-a topit, se serveşte imediat.

Se asezonează cu piper proaspăt măcinat sau pătrunjel.

Poftă bună!

Sursa: apropotv.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md