23:20:06 23.06.2024
Stiri

Politicianul la care VISĂM // Ministrul care s-a dus pe bicicletă la maternitate ca să nască

Știri 24.08.2018 09:03 Vizualizări1929 Autor: Ziarul National
Politicianul la care VISĂM // Ministrul care s-a dus pe bicicletă la maternitate ca să nască sursa: eva.ro


O femeie ministru din Noua Zeelandă a pedalat până la maternitate, unde a adus pe lume primul ei copil. Ea a preferat bicicleta pentru că în mașină nu avea „suficient spațiu”.

Julie Anne Genter, în vârstă de 38 de ani, este politicianul cu care orice țară ar fi mândră. Însărcinată în 42 de săptămâni, ea este ministrul pentru femei al Noii Zeelande, iar duminică și-a luat bicicleta și a pornit spre maternitate pentru a naște pentru că a considerat că în mașină nu avea destul spațiu.

Genter a postat pe Instagram mai multe imagini în care apare alături de partenerul ei. „O dimineață frumoasă de duminică pentru o cursă pe bicicletă, spre spital, pentru a naște în sfârșit acest copil”, a scris aceasta.

Genter este al 15-lea ministru pentru femei din octombrie 2017 încoace, de la înființarea acestui portofoliu. Născută în Rochester, Minnesota (Statele Unite), a copilărit în Los Angeles, relatează The New Zealand Herald.

Organizația medicală American Psychological Association (APA) le recomandă femeilor, pentru o naștere în siguranță, continuarea efortului fizic în timpul sarcinii dacă acestea practicau sport înainte de a rămâne gravide. „Sunt multe exerciții care sunt sigure pentru a fi practicate în timpul sarcinii, dar este important să nu exagerați și să le faceți cu atenție”, se arată în recomandă APA, citată de ABC News.

Potrivit American Pregnancy Association, bicicletele staționare sunt mai sigure decât cele obișnuite, acestea din urmă prezentând riscul denivelărilor care pot prova zdruncinături, dar și pericolul de a cădea.

Julie Anne Genter a explicat în postarea sa că a mers la spital pe o bicicletă electrică și drumul a fost lejer, ca și cum ar fi coborât la vale, așa că ar fi trebuit să pedaleze mai mult în săptămânile dinaintea travaliului.

Ministrul neo-zeelandez obișnuiește să posteze periodic pe Instagram imagini în care își arată pasiunea pentru bicicletă. În februarie, ea a anunțat că împreună cu partenerul său, Peter Nunns, așteaptă un copil: „Peter și eu avem o veste grozavă! Vom avea un loc în plus pe bicicletele noastre - așteptăm primul nostru copil la începutul lui august”, a scris Julie Anne.

Genter nu este primul demnitar din Noua Zeelandă care a adus pe lume un copil.

Primul ministru Jacinda Ardern, în vârstă de 38 de ani, a devenit prima femeie care a rămas însărcinată în timpul mandatului de premier. Ea s-a întors la muncă la șase săptămâni după ce a născut. Jacinda și Julie Genter au născut la aceeași clinică.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md