18:05:25 24.03.2019
 
Stiri

REACȚIA FMI la modificărie operate de Parlament la legea care prevede amnistia fiscală: „Un pas în direcția cea bună, dar sunt necesare măsuri suplimentare”

Economie 09.11.2018 13:24 Vizualizări1211 Autor: Ziarul National
REACȚIA FMI la modificărie operate de Parlament la legea care prevede amnistia fiscală: „Un pas în direcția cea bună, dar sunt necesare măsuri suplimentare”

Fondul Monetar Internațional (FMI) apreciază modificările operate ieri de către Parlament la Legea privind declararea voluntară şi stimularea fiscală, dar afirmă că sunt insuficiente.

FMI arată într-o reacție oficială că autoritățile de la Chișinău trebuie să mai ia măsuri pentru a elimina „problemele” legate de guvernare și aspecte bugetar-fiscale generate de acest document aprobat în iulie curent.

„Aprobarea de curând a modificărilor în textul Legii privind declararea voluntară şi stimularea fiscală constituie un pas în direcţia cea bună, dar sunt necesare măsuri suplimentare pentru a elimina problemele apărute în urma aprobării Legii, ce ţin de guvernare şi de aspectele bugetar-fiscale. Experţii FMI vor menţine dialogul strâns cu autorităţile, acordând asistenţă în ceea ce priveşte măsurile de atenuare a riscurilor bugetar-fiscale, consolidare a administrării fiscale şi sporire a disciplinei fiscale”, se arată în comunicatul FMI.

Amintim că, pe 8 noiembrie, Parlamentul a majorat taxa către bugetul de stat din suma mijloacelor băneşti declarate voluntar de la 3% la 6% și a exclus din lista care pot beneficia de această lege subiecţii declarării voluntare a bunurilor persoanele care au fost sau sunt funcționari publici, adică subiecţi ai declarării averii şi intereselor personale, precum şi membrii familiei - soţul/soţia, copilul minor, inclusiv cel adoptiv sau persoana aflată la întreţinerea subiectului declarării, dar şi concubinul sau concubina acestora.

Spicherul Andrian Candu afirma ieri că modificările „au fost agreate cu Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Tudor 09.11.2018 13:48

Daca si FMI lauda aceasta initiativa, atunci sa ma cac in toate criricile PAScuDA.

Eduard 09.11.2018 13:48

Evident ca este un pas bun pentru cresterea economica si amiliorarea situatie de criza, dar totusi este necesar sa fie create aspecte de stricta monitorizare a procedurii.

Artur 09.11.2018 14:23

Astfel o să îmbunătățim economia țării, chiar o să vedeți, pentru că sunt mulți cu afaceri și economie tenebră la noi.

Veaceslav 09.11.2018 14:28

de ce oare nu este nimic, in acest sens, publicat pe pagina oficiala al oficiului FMI Moldova. Ultimul press release este data cu luna septembrie curent

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2019 09:51 Nicolae Negru Alegerile s-au încheiat, dar campania...

18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce coaliție de guvernare credeți că va fi formată în R. Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md