23:15:31 19.01.2020
 
Stiri

Reacția autorităților R. Moldova după ce o navă sub pavilion moldovenesc a fost reținută cu 10 tone de DROGURI la bord

Economie 19.06.2019 13:58 Vizualizări859 Autor: Ziarul National
Reacția autorităților R. Moldova după ce o navă sub pavilion moldovenesc a fost reținută cu 10 tone de DROGURI la bord


O navă exploatată sub pavilionul R. Moldova a fost reținută acum două zile de către autoritățile spaniole în timp ce transporta circa zece mii de kilograme de hașiș.

Nava „ELG” a fost capturată în timp ce se afla în marș din portul Oran, Algeria, în rezultatul unei operațiuni comune între autoritățile antidrog din mai multe state - Spania, Italia, Franța, Turcia, și se află acum în portul Cartagena.

Agenției Navală a Republicii Moldova afirmă că a oferit „suport informațional” în cadrul acestei operațiuni care a durat circa jumătate de an și a exclus deja din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova această navă prinsă cu droguri la bord.

„Astfel de infracțiuni nu depind de pavilionul navei, ci sunt comise de echipajul navei și în mare parte fără ca armatorul sau proprietarul să fie la curent cu aceste activități ilegale. (...) La momentul actual, Agenția Navală a Republicii Moldova, în comun cu autoritățile de forță din Republica Moldova, ține legătura cu autoritățile spaniole, proprietarul și operatorul navei, societatea de clasificare la evidența căreia se află nava. În procesul de executarea a atribuțiilor statului de pavilion, autoritățile competente din Republica Moldova duc o colaborare în vederea depistării și contracarării acțiunilor ilicite în care sunt implicate navele sub pavilionul Republicii Moldova sau navelor indiferent de pavilion care intră în Complexul portuar Giurgiulești”, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Navale.

Instituția dă asigurări că Republicii Moldova nu i se vor aplica sancțiuni pe plan internațional în urma acestui caz, „datorită faptului că statul-pavilion nu duce răspundere pentru activitatea comercială a armatorilor navelor sub pavilionul său și acționează în interesul său sau oferă suport statului legislația căruia a fost încălcată”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md