REŢETĂ // Peste cu morcovi şi ceapă


Timp preparare: 60 minute. Timp de gătire: 35 minute. Nivel dificultate: începător.
Ingrediente:
1 kg peşte de mare,
2 cepe,
2 morcovi,
1 foaie dafin,
1 legătură pătrunjel,
2 pahar vin sec alb,
sare, piper, ulei, boia ardei iute, cimbru.
Mod de preparare:
Pasul 1: Peştele se curăţă şi se ţine o oră în apă cu oţet.
Pasul 2: Ceapa şi morcovii se taie rondele.
Pasul 3: Într-un vas cu 3-4 linguri ulei, se aşază ceapa şi morcovii, apoi bucăţile de peşte, se adaugă foaia de dafin, piperul, sarea, pătrunjelul tocat mărunt, boiaua de ardei şi vinul.
Pasul 4: Vasul se acoperă cu un capac sau folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 30-35 minute.
Se serveşte pe farfurie cu măsline desărate.
Sursa: gastropedia.ro







































