12:09:05 19.04.2024
Stiri

O sfeclă mică, doi morcovi și un măr – La ce te ajută să le consumi cât mai des?

Știri 30.10.2018 07:30 Vizualizări10678 Autor: Ziarul National
O sfeclă mică, doi morcovi și un măr – La ce te ajută să le consumi cât mai des? sursa: google.ro


Această rețetă a fost propusă de cel mai renumit nutriționist chinez Cheng Lee, pentru redobândirea generală a sănătății. La elaborarea acestei rețete specialistul a pornit de la premisa că ingredientele remediului trebuie să fie foarte simple și accesibile, astfel încât fiecare persoană să poată prepară acest remediu.

Acest lucru a fost foarte ușor de îndeplinit, pentru că sfecla, morcovul și mărul conțin toate elementele necesare sănătății.

Iată de ce ai nevoie pentru a prepara acest remediu: 1 sfeclă mică, 2 morcovi, 1 măr. Ce faci mai departe: Storci sucul din aceste produse, fără a le amesteca.

Le puteți amesteca abia peste o oră, pentru că este nevoie de ceva timp pentru ca ele să-și elibereze toți compușii.

La ce te ajută această băutură uimitoare: Detoxifică ficatul și rinichii, previne dezvoltarea tumorilor, reduce durerea menstruală, fortifică sistemul imunitar, întinerește pielea, tratează tiroida, ajută la slăbit.

După cum vezi, totul este simplu, genial de simplu!

Atenție: această băutură nu trebuie consumată de persoanele cu diabet, diaree, urolitiază și cu probleme gastrice.

Beneficii sfeclă

Betacianina, substanţa care se găseşte în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului!

Ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol şi la vindecarea gutei.

Împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge.

Abundă în vitamine precum B1, B2, B2, C şi acid folic, extrem de benefice pentru organism.

Conţine aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea şi menţinerea ţesutului muscular.

Conţine iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide.

Conţinutul crescut de potasiu din sfeclă, ajută la întărirea muşchiului inimii.

De asemenea, sucul de sfeclă roşie este cunoscut pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale şi, prin urmare, previne atacurile de inimă şi bolile cardiovasculare.

Beneficii morcov

Morcovii îmbunătăţesc vederea

Sunt bogaţi în betacaroten, un compus care se transform în mod natural în vitamina A atunci când sunt consumaţi. Cu cât morcovul este mai oranj, cu atât este mai bogat în betacaroten.

La nivelul retinei, vitamina A se transformă în rodopsină, un pigment purpuriu care te ajută să vezi noaptea. În plus, betacarotenul protejează împotriva degenerării maculare (afecţiune care include o varietate de boli de natură oftalmologică) şi a cataractei.

Previn cancerul

Studiile arată că morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, mamar şi de colon cu până la o treime datorită conţinutului de falcarinol, un pesticid natural din componenţa acestora.

Previn apariţia bolilor cardiace

Aceştia scad nivelul colesterolului rău care cauzează ateroscleroza, iar fibrele pe care le conţin eliberează fluxul sanguin de excesul de lipide. De asemenea, morcovii conţin potasiu care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, şi ţin presiunea sângelui sub control.

Morcovii au efect antirid

Sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi.

Ideali pentru o piele sănătoasă

Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului, ajută la vindecarea acneei, previn deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului.

Beneficii mere

Potrivit medicinii chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucoasa şi cresc fluidele corporale.

Oţetul de mere poate ajuta la prevenirea formării de pietre la rinichi.

Studiile indică faptul că consumul zilnic de mere (cel puţin un măr pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele.

Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui măr înainte de masă a ajutat femeile să piardă cu până la 33% mai mult în greutate, faţă de femeile care nu au consumat un măr.

Un măr conţine doar între 50-80 de calorii şi nu are nicio grăsime sau conţinut de sodiu.

Merele sunt o sursă bogată de vitaminele C, A şi flavonoide, conținând totodată cantităţi mai mici de fosfor, fier şi calciu.

Merele sunt o foarte bună sursă de potasiu, care promovează la rândul său sănătatea inimii.

Sursa: desprerelatii.net



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md