18:02:27 19.04.2024
Stiri

REŢETĂ // Ardei copţi umpluţi

Social 26.08.2016 12:01 Vizualizări1664 Autor: Ziarul National
REŢETĂ // Ardei copţi umpluţi sursa: eva.ro


Că în fiecare săptămâna, mă gândeam la reţeta pe care să o pregătesc pentru voi. La cumpărături fiind, mi-au atras atenţia ardeii graşi.

Este o reţetă chiar din bătrâni. Aceasta îşi are originile prin anul 1890, deşi unele cărţi de istorie gastronomică susţin că povestea sa e cu mult mai veche.

Trebuie să vă spun că nu doar la noi în Ţară veţi putea mânca acest gen de preparat. El se regăseşte în bucătăria multor ţări, fireşte având la bază alte ingrediente, unicul comun fiind… ardeiul.

Pentru a prepara ardeii umpluţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente:


2 ardei graşi (de preferat de culori diferite)
200 grame carne tocată (de miel, vită sau amestec)
1/4 cană de orez
1/4 ceapă
1 căţel de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1/2 lingură oregano uscat
1 lingură mentă uscată
1/4 lămâie
1 ou
1 roşie mare (sau 1/4 cutie cuburi de roşii în bulion)
2 linguri pastă de tomate
sare
piper

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt.

Spălaţi şi scurgeţi orezul. Încingeţi uleiul într-o cratiţă. Sotaţi ceapa şi usturoiul. Adăugaţi carnea şi rumeniţi-o uşor.

Adăugaţi orezul şi rumeniţi-l până devine sticlos. Adăugaţi mentă şi oregano, sare şi piper - după gust. Adăugaţi o lingură de pastă de tomate. Luaţi amestecul de pe foc şi, după ce se răcoreşte, încorporaţi un ou în el. Încingeţi cuptorul la 180 de grade.

Decupaţi partea de sus a ardeilor, îndepărtaţi cotorul şi seminţele din interior, dar păstraţi capacul. Decojiţi roşia şi tocaţi-o mărunt. Ungeţi un vas termorezistentînalt sau o cratiţă cu puţin ulei. Puneţi roşia tocată pe fundul vasului. Umpleţi ardeii cu amestecul de carne tocată, puneţi-le capacele şi aşezaţi-i, unul lângă altul,în vas.

Tăiaţi lămâia bucăţi, pe lungime, şi introduceţi bucăţile printre ardei. Amestecaţi restul de pastă de tomate cu apă şi turnaţi-o printre ardei. ( Nu umpleţi vasul).

Acoperiţi vasul şi introduceţi-l în cuptorul preîncălzit pentru 90 de minute. În ultimele 15 minute ridicaţi capacul, pentru a permite ardeilor să se rumenească la suprafaţă.

Ardeii umpluţi se servesc calzi, la temperatura camerei sau chiar reci.

Fiţi inspiraţi în bucătărie şi în viaţă!

Sursa: eva.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md