14:50:40 22.05.2019
 
Stiri

Raportul privind activitatea Fundației „Open Dialog” va fi trimis PG, SIS, dar și FBI sau CIA: „Sunt informații care vizează securitatea mai multor țări”

Politică 16.11.2018 16:20 Vizualizări1035 Autor: Ziarul National
Raportul privind activitatea Fundației „Open Dialog” va fi trimis PG, SIS, dar și FBI sau CIA: „Sunt informații care vizează securitatea mai multor țări”

Raportul prezentat astăzi în Parlament de Comisia de anchetă pentru „elucidarea circumstanţelor de imixtiune din partea Fundaţiei „Open Dialog” (FOD) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale R. Moldova și a finanțării unor partide politice” va fi expediat Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate, dar și Serviciului pentru prevenirea și spălarea banilor.

Potrivit președintelui Parlamentului, Andrian Candu, organele abilitate urmează să investigheze mai departe implicarea FOD, care ar fi finanțată din tranzacţii cu Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, livrare de echipamente militare în statele implicate în conflicte regionale, plăţi din zone off-shore cu traseu şi provenienţă dubioasă, schema de spălare de bani „Laundromat”, în trebuirile interne ale R. Moldova.

De asemenea, raportul va fi trimis instituțiilor internaționale, dar și organelor de drept din Țările Baltice, Ucraina, Polonia sau SUA.

„De luni, voi da indicaţii ca acest raport să fie tradus în limba engleză şi să fie expediat Uniunii Europene, Consiliul Europei, OSCE, NATO şi câteva state care sunt menţionate în raport: Polonia, Ucraina, România, Ţările Baltice, SUA. Raportul va trimis și la agenții precum FBI sau CIA, deoarece sunt informații care vizează securitatea acestei țări. Toate instituțiile să arunce o privire în acest raport și să facă investigații dacă vor crede de cuviință”, a precizat Candu.

Acesta a mai adăugat că va face demersurile necesare ca raportul să fie făcut public în întregime. „Partea secretă a raportului se referă la companiile implicate în finanțarea FOD, conturi bancare, sumele transferate din schemele de spălare de bani. Toate aceste date sunt investigate în mai multe state. Cei care au furnizat aceste date ne-au rugat să nu fie făcută publică aceste informație, deoarece ele servesc ca probe în dosarele penale deschise în acele țări”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md