00:26:48 14.11.2018
 
Stiri

R. Moldova, inclusă pentru prima dată într-un STUDIU internațional privind problemele demografice

Social 08.08.2018 14:00 Vizualizări626 Autor: Ziarul National
R. Moldova, inclusă pentru prima dată într-un STUDIU internațional privind problemele demografice

R. Moldova va participa, în perioada anilor 2018 - 2020, la un studiu internațional, desfășurat de Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), care va cerceta procesele demografice din republică.

Ulterior, în baza datelor colectate despre populația R. Moldova, vor fi elaborate scenarii de politici publice eficiente în sectorul demografic din republică.

Potrivit unui Acord de colaborare pentru desfășurarea Programului „Generații și Gender” în Republica Moldova, semnat ieri la Chișinău de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, și reprezentanta Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Rita Columbia, o componentă importantă a programului ține de realizarea studiului „Generații și Gender” pe un eșantion de 10 000 de persoane, care va studia schimbările în structura familiei, relațiile dintre generații, numărul dorit de copii și barierele care influențează decizia cuplurilor de a avea sau nu copii.

Studiul „Generații și Gender” se va desfășura pentru prima dată în R. Moldova, în baza unei metodologii internaționale și exemplelor altor țări.

„Colectarea datelor de calitate este esențială pentru a înțelege mai bine structura familiilor actuale și barierele ce stau în calea cuplurilor de a planifica și naște numărul dorit de copii. UNFPA Moldova va acorda asistență tehnică și expertiză în vederea realizării acestui studiu de proporții, care va informa politicile din acest domeniu și va determina impactul demografic dorit pe termen lung, așa cum s-a întâmplat în alte țări”, a declarat Rita Columbia.

Studiul „Generații și Gender” a fost desfășurat până în prezent în 24 de țări și reprezintă un instrument global de monitorizare a schimbărilor demografice și răspuns la procesele de îmbătrânire, rata joasă de fertilitate, schimbările în structura familiei, relațiile între generații și altele. Studiul se desfășoară la fiecare trei ani, timp de nouă ani.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md