03:29:35 12.08.2020
 
Stiri

R. Moldova: Dreptul la pensie poate fi solicitat și prin PROCURĂ

Actualitate 08.07.2020 18:30 Vizualizări685 Autor: Ziarul National
R. Moldova: Dreptul la pensie poate fi solicitat și prin PROCURĂ


Persoanele din R. Moldova vor putea solicita dreptul la pensie și prin procură, după ce Guvernul a modificat astăzi Legea privind sistemul public de pensii, în scopul facilitării procedurii de solicitare a pensiei.

Astfel, cererea de pensionare şi actele necesare vor putea fi depuse la organul teritorial de asigurări sociale de la domiciliu nu doar de către persoana care a obținut dreptul la pensie, dar şi de către reprezentatul desemnat prin procură.

Autorii proiectului spun că scopul acestuia este de a veni în sprijinul persoanelor care nu se pot deplasa, din cauza stării de sănătate, pentru a depune personal cererea de pensionare şi actele necesare la organul teritorial de asigurări sociale, inclusiv în cazul persoanelor aflate peste hotarele țării, care în legătură cu situația creată din cauza pandemiei de COVID-19 nu pot reveni în țară pentru a-și realiza dreptul la pensie.

Proiectul urmează a fi dezbătut în Parlament.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Vasile 09.07.2020 00:25

Nu trebue sa fii nici contabil,economist sau cineva prezicator de minuni! E o simpla regula;-majoratul si dreptul calauzit (pocoritelistvo) de tine insusi La care te inpune ei sa umble din organizatii diferite,arhive ect.sa le dai rectificari la diferite semnaturi intarite tot de organele respective citindule sup lupa si acum poftim sau facut ca melul sacrificat. Prin procura... Nu e o linsatura de cur vazand ca fuge pamantul? Sa zica apoi Marita prin bar ca iaca Gondon a facut ceva pentru taran

Socrate 09.07.2020 09:33

Este o batjocură față de cetățeni procura. Mai ales pentru persoanele în etate. În condiții de stare de urgență... Cum adică unul din soț sau copiii lor nu ar putea ajuta consortul sau părinții, să depună actele pentru recalcurare ?? Unde e logica procuriii.!!??? Unde e lăudata guvernare electronică ??!! Doar de a mai ,,mulge,, vreo 150 lei pentru ea și timp prețios pierdut ???

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md