09:32:27 26.02.2024
Stiri

Proaspătul vicepreședinte al Parlamentului a fost prins în OFFSIDE. Banca Mondială NEAGĂ că ar fi știut despre intenția Guvernului de a oferi garanții de stat în 2014

Politică 14.06.2017 22:41 Vizualizări17471 Autor: Ziarul National
Proaspătul vicepreședinte al Parlamentului a fost prins în OFFSIDE. Banca Mondială NEAGĂ că ar fi știut despre intenția Guvernului de a oferi garanții de stat în 2014 Facebook


Oficiul Băncii Mondiale din Moldova infirmă declarațiile făcute, recent, de fostul premier Iurie Leancă, precum că instituția a fost consultată și că ar fi dat recomandări în ceea ce privește acordarea garanțiilor de stat în anul 2014, în sumă de peste 9 miliarde de lei.

„Garanția Guvernului pentru Banca Națională a Moldovei în noiembrie 2014, pentru pierderile suportate din cauza fraudei bancare, nu a fost o urmare a consultărilor/recomandărilor Băncii Mondiale. Mai mult ca atât, Banca Mondială nu știa despre intențiile Guvernului în ceea ce privește garanția, până la momentul intrării acesteia în vigoare”, se arată într-un comunicat a oficiului Băncii Mondiale în Moldova.

Citește și: Leancă le răspunde celor care afirmă că dânsul va fi următorul ARESTAT în dosarul fraudelor bancare. „La pușcărie vor sta toți”

Amintim că proaspătul vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Leancă, i-a criticat pe cei care spun că anume dânsul ar fi principalul vinovat de așa-zisul „furt al miliardului” din sistemul bancar.

„Toți au înțeles că acea garanție a fost acordată pentru ca oamenii să nu rămână fără depunerile de o viață. Am semnat garanția doar după consultarea/recomandarea instituțiilor financiare internaționale: Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional. La pușcărie vor sta inclusiv părinții spirituali ai lui Năstase, care prin bani murdari au finanțat campanii întregi de denigrare a persoanei mele, chiar din momentul anunțării părăsirii PLDM-ului. Când Kroll va termina ancheta, atunci vom vedea foarte clar cine a stat în spatele furturilor, cine a stat în spatele atacurilor denigratoare, cine a stat în spatele unor politicieni și a instituțiilor media aservite. Nu a mai rămas mult”, a scris recent Leancă pe o rețea de socializare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md