07:43:51 24.09.2018
 
Stiri

Primarul Clujului, Emil Boc, despre IMPORTANȚA construcției „Arenei Chișinău”: „Un complex sportiv modern va transforma Chişinăul într-un oraş al viitorului”

Sport 06.06.2018 12:00 Vizualizări1250 Autor: Ziarul National
Primarul Clujului, Emil Boc, despre IMPORTANȚA construcției „Arenei Chișinău”: „Un complex sportiv modern va transforma Chişinăul într-un oraş al viitorului” captură

Primarul Clujului, Emil Boc, este convins că edificarea unui complex sportiv modern va ajuta R. Moldova să dezvolte sportul, dar să aibă și beneficii economice. „Un complex sportiv modern va transforma Chişinăul într-un oraş al viitorului”, a declarat fostul premier al României, Emil Boc, într-un interviu acordat pentru Publika TV.

Primarul a enumerat avantajele de pe urma construcției unui complex sportiv, mai ales că la Cluj funcționează deja o asemenea arenă din 2014.

„Aduci locuri de muncă, pentru că un investitor doreşte să aducă locuri de muncă, ori să menţină locuri de muncă într-un oraş unde există calitatea vieţii, în oraş unde există evenimente, în oraş unde există competiţii sportive. Şomajul în oraş este sub 1 la sută”, a spus Boc.

Totodată, acesta a spus că un asemenea complex aduce bani în oraș. „Sala polivalentă produce bani pentru oraş. Atunci când îţi vin 9 000 de oameni în sala polivalentă şi jumătate sunt din afara oraşului stau undeva, stau la hoteluri din oraş, mănâncă la restaurante din oraş, fac cumpărături în oraş, circulă cu taxiul în oraş. Şi lasă bani aici în comunitate noastră”, a spus adăugat primarul oraşului Cluj.

Acesta s-a referit și la inițiativa autorităților din R. Moldova de a edifica „Arena Chișinău”. „Dacă Chişinăul va avea inspiraţia să fie primul oraş din Moldova şi din zonă care va avea o sală polivalentă ultra-modernă, atunci o să vedeţi cum o să vină competiţii sportive la Chişinău, competiţii de nivel european, o să vedeţi cum o să vină concerte”.

Totuși, edilul de Cluj a punctat că beneficiile nu vor veni a doua zi de la deschiderea complexului sportiv. „Nu vă aşteptaţi a doua zi la beneficii. În câţiva ani o să se vadă beneficiile, într-un alt Chişinău, care nici nu vi l-aţi imaginat astăzi", a conchis Emil Boc.

„Arena Chișinău” va fi edificată la Stăuceni, în cadrul unui parteneriat public-privat și se va întinde pe 10 ha. Complexul va avea o sală de până la 5000 de locuri, iar complexul va cuprinde și o piscină olimpică, terenuri de tenis, dar și facilități pentru spa și fitness. Costul proiectului e de până la 50 de milioane de euro, iar vara aceasta urmează să demareze lucrările. Autoritățile promit că acest complex va fi construit într-un an.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md