13:05:13 04.06.2020
 
Stiri

VIDEO // Autoritățile au semnat CONTRACTUL de parteneriat public-privat privind proiectarea și construcția „Arenei Chișinău”: „Terenul e pregătit de lansarea șantierului”

Economie 24.08.2018 15:41 Vizualizări1607 Autor: Ziarul National
VIDEO // Autoritățile au semnat CONTRACTUL de parteneriat public-privat privind proiectarea și construcția „Arenei Chișinău”: „Terenul e pregătit de lansarea șantierului”


Contractul de parteneriat public-privat privind construcția „Arenei Chișinău” a fost semnat astăzi între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în calitate de partener public, S.A. „Arena Națională”, în calitate de companie publică de implementare, compania turcească „Summa”, în calitate de partener privat, și S.A „SAM Investment Company”, în calitate de companie privată de implementare.

Contractul prevede ca partenerul privat va proiecta și va construi complexul multifuncțional și-l va dota cu mobilier și echipamente. Totodată, compania „Summa” va realiza proiectarea peisagistică a obiectivului, conectarea la drumuri și utilități ș.a., a anunțat ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unui briefing de presă.

„Contractul prevede că lucrările vor fi executate timp de 12 luni din momentul recepționării autorizației de construcție. Complexul va fi edificat pe un teren de 10 ha lângă Stăuceni. Terenul deja este pentru lansarea șantierului”, a precizat Monica Babuc.

Complexul multifuncțional „Arena Chișinău” va avea o sală cu o capacitate de până la 5 v000 de locuri și urmează să găzduiască competiții interne, dar și internaționale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md