09:12:35 07.06.2020
 
Stiri

Primăria Chișinău a acumulat donații în sumă de 2,684 de milioane de lei pentru a lupta cu pandemia de COVID-19: Cum au cheltuit autoritățile locale banii

Economie 09.04.2020 18:33 Vizualizări930 Autor: Ziarul National
Primăria Chișinău a acumulat donații în sumă de 2,684 de milioane de lei pentru a lupta cu pandemia de COVID-19: Cum au cheltuit autoritățile locale banii


Primăria municipiului Chișinău a adunat pe contul deschis în cadrul Campaniei de colectare a fondurilor pentru instituțiile medicale implicate în tratarea bolnavilor cu COVID-19 suma de 2 milioane 684 de mii de lei.

Auutoritățile locale aunță că banii acumulați în contul bancar sunt distribuiți periodic pentru spitalele care primesc bolnavi cu coronavirus, iar în cont a rămas în prezent suma de 99 de mii de lei.

Până acum, 200 de mii de lei au fost alocate Spitalului de boli contagioase pentru copii, Maternității municipale nr. 2 - alte 200 de mii de lei, asociaţiilor medicale-teritoriale din cele 5 sectoare ale capitalei - 250 de mii de lei (câte 50 de mii pentru fiecare instituție), preturilor de sector - 100 de mii de lei (câte 20 de mii de lei pentru fiecare).

Din banii oferiți, instituțiile medicale au achiziționat medicamente, echipamente de protecție, mănuși, halate, măști, ochelari, termometre etc.

Totodată, 1,99 de milioane de lei au fost redirecţionate, pe 30 martie curent, pe contul Direcției generale asistență socială și sănătate. Din aceşti bani au fost achiziționate 3 500 de echipamente de protecție pentru medici, 1 000 de teste pentru depistarea COVID-19, 3 500 de viziere, 3 500 de măști de protecție, 30 de termo-scanere.

CITIȚI și DOC // COVID-19, PROFITĂ cine poate? Primăria Chișinău direcționează donațiile către un laborator PRIVAT, condus anterior de către un proaspăt membru al echipei primarului Ceban: Peste 28 de dolari pentru un test la noul coronavirus

Echipamentele și produsele medicale achiziţionate au fost repartizate instituțiilor medico-sanitare publice municipale.

O altă sumă de circa 735 de mii de lei a fost repartizată următoarelor instituții: Centrul medical „Constructorul Covid-19” – 500 de mii de lei; Spitalul de boli contagioase pentru copii – 100 de mii de lei; Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate – 135 de mii de lei.

Deciziile privind distribuirea banilor au fost luate de către un grup de lucru creat în scopul gestionării mijloacelor bănești donate de agenții economici și persoanele fizice, în urma examinării necesităților instituțiilor medico-sanitare publice.

Contul bancar pentru donații rămâne în continuare deschis, iar cetăţenii pot dona bani pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19 şi prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice „Mpay”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Napoleon 09.04.2020 19:04

BUNA!!! Aveți nevoie de asistență financiară? O mulțime de oameni sunt acolo în căutare de ajutor financiar, dar nu știu cum să facă asta. Știți că puteți solicita un împrumut și puteți obține un împrumut în mai puțin de 24 de ore pentru a vă rezolva situația financiară? o mulțime de oameni consideră că este atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile lor locale sau de la alte instituții financiare datorită ratei dobânzii ridicate, garanțiilor insuficiente, raportului datoriei / veniturilor, scorului creditului scăzut sau din alte motive. Nu mai așteptați în jur! La NoviCap, oferim soluții de finanțare. Oferim tot felul de împrumuturi, oferim opțiuni de împrumut flexibile și multiple, inclusiv împrumuturi garantate și negarantate, împrumuturi pe termen lung și pe termen scurt, adaptate nevoilor dvs. financiare. Pentru întrebări - Trimiteți un e-mail la (novicapfinancialservices@gmail.com sau WhatsApp prin: +31642117819) ne străduim să facem împrumuturile ușoare, convenabile și accesibile. Serviciul nostru este foarte rapid, de încredere și de încredere și puteți împrumuta până la 20 de milioane de euro la o dobândă subvenționată de 2,5% pe an. Suntem compania potrivită de a contacta atunci când aveți nevoie urgentă de împrumut. Puteți solicita un împrumut oricând și oriunde, la propriul loc convenabil, folosind telefonul sau laptopul, tot ce trebuie să faceți este să ne contactați prin intermediul Email: (novicapfinancialservices@gmail.com) OR Scrie-ne pe WhatsApp prin: +31642117819. Suntem întotdeauna încântați să oferim sprijin financiar. Oferim servicii de împrumut de 24 de ore la nivel mondial.

Jeannie Tucker 10.04.2020 02:37

Stimate domn / ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știu că există o mulțime de familii de acolo care trăiesc cu plata pentru a plăti cecul și alte care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare, care include: Planificare de afaceri, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: jeannietuckerfinancialservice@gmail.com

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md