03:45:11 09.12.2019
 
Stiri

Pavel Filip, despre anunțul Ministerul Economiei de la București, potrivit căruia pe 2 mai vor demara lucrările la conducta de gaze Ungheni – Chișinău: „Facem încă un pas important”

Economie 26.04.2019 13:35 Vizualizări1687 Autor: Ziarul National
Pavel Filip, despre anunțul Ministerul Economiei de la București, potrivit căruia pe 2 mai vor demara lucrările la conducta de gaze Ungheni – Chișinău: „Facem încă un pas important”

Premierul Pavel Filip apreciază faptul că Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) „Transgaz” SA, companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei din România, a semnat contractele de achiziție de lucrări aferente realizării gazoductului Ungheni-Chișinău, pentru cele 7 loturi ale investiției.

„Pe 2 mai demarează lucrările de construcție a conductei de gaze naturale Ungheni-Chișinău. Compania românească „Transgaz” a anunțat despre semnarea tuturor contractelor necesare în acest scop. Astfel, facem încă un pas important spre asigurarea securității energetice a R. Moldova. Asta înseamnă că republica noastră va putea lua decizii în beneficiul cetățenilor, fără riscuri, pentru că va avea o sursa alternativă de gaze naturale”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Citește și: VIDEO // Șantierul de construcție a interconectorului Ungheni-Chișinău, LANSAT: Proiectul de INTERCONECTARE a R. Moldova la piața energetică europeană urmează să fie finalizat într-un an: „UNIREA se face prin proiecte concrete și nu prin declarații”

De menționat că realizarea proiectului Ungheni – Chișinău, declarat de interes național în R. Moldova, presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni) şi dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici.

Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md