10:32:14 20.04.2024
Stiri

Prima declarație a premierului desemnat! Dorin Recean își anunță prioritățile pe care va insista la Guvern: Disciplină în instituții, o nouă viață pentru economie, consolidarea sistemului de securitate și accelerarea procesului de integrare europeană

Actualitate 10.02.2023 16:10 Vizualizări3013 Autor: Ziarul National
Prima declarație a premierului desemnat! Dorin Recean își anunță prioritățile pe care va insista la Guvern: Disciplină în instituții, o nouă viață pentru economie, consolidarea sistemului de securitate și accelerarea procesului de integrare europeană


Prim-ministrul desemnat Dorin Recean a anunțat-o pe șefa statului, Maia Sandu, și pe spicherul Igor Grosu, că va „purcede imediat” la formarea garniturii guvernamentale și acțiunile care sunt necesare pentru implementarea programului de guvernare.

Declarația a fost făcută în cadrul briefingului de la Președinție, după ce președinta Maia Sandu a afirmat, la două ore de la demisia Nataliei Gavrilița, că Dorin Recean este candidatura pentru funcția de premier.

Recean a mulțumit pentru încrederea acordată și a enumerat trei priorități asupra cărora va insista când va ajunge în fruntea Guvernului, dar și „dominanta programului de guvernare” care va fi procesul de integrare europeană.

CITIȚI și VIDEO // Maia Sandu a semnat DECRETUL privind desemnarea viitorului PREMIER al R. Moldova. Candidatura lui Dorin Recean a fost acceptată de PAS: „R. Moldova va ieși cu capul sus din această perioadă tulbure”

„Prima este ordinea și disciplina din instituții. Instituțiile trebuie să deservească cetățenii și mediul de afaceri. Da, există rezistență, dar o vom depăși. A doua dimensiune de intervenție rapidă este să avem o nouă viață pentru economie. Aceasta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile, în mod special pentru investiții în domeniul afacerilor, întreprinderilor mici și mijlocii și asta este calea pentru ca să avem locuri de muncă, salarii mai mari și să creăm bunăstare pentru fiecare dintre noi. Trei – pacea și stabilitatea. Trebuie să conștientizăm că, de la al Doilea Război Mondial încoace, suntem în cel mai înalt risc de provocări. Prin urmare, avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate în așa fel, încât toată lumea să se simtă în siguranță. Dominanta programului de guvernare este integrarea europeană. Trebuie să accelerăm procesul de armonizare a legislației, să implementăm toate condiționalitățile, dar nu pentru că trebuie să bifăm, dar pentru că asta este modalitatea de a asigura bunăstare în republică”, a declarat premierul desemnat Dorin Recean.

Dorin Recean are 48 de ani, a deținut funcția de ministru al Afacerilor Interne în perioada anilor 2012 - 2015 și de viceministru al Tehnologiei Infromațiilor și Comunicaților între 2010 și 2012. Acesta a absolvit în anul 1996 Academia de Studii Economice din Moldova, iar în perioada nilor 1998 - 2000 a studiat la filiala din Belgia a Universității Newport din SUA.

Din februarie 2022 a ocupat funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale și pe cea de secretar al Consiliului Suprem de Securitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md