13:08:10 16.01.2019
 
Stiri

Prima DECIZIE luată de Grindeanu, prin ordonanţă de URGENŢĂ

Știri 07.01.2017 15:31 Vizualizări1338 Autor: Ziarul National
Prima DECIZIE luată de Grindeanu, prin ordonanţă de URGENŢĂ sursa: google.ro

Guvernul Grindeanu a desfiinţat, în prima şedinţă, prin ordonanţă de urgenţă, Cancelaria premierului, ale cărei atribuţii, activităţi şi personal sunt preluate de Secretariatul General al Guvernului.

De asemenea, Loteria Română a revenit în subordinea Ministerului Finanţelor Publice. În iunie 2016, Executivul condus de Dacian Cioloş a decis trecerea Loteriei Române din subordinea premierului în cea a ministrului Economiei.

Guvernul Ponta a aprobat în octombrie 2015 un proiect de OUG prin care Compania Naţională „Loteria Română” a fost transferată de la Ministerul Finanţelor la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, aflat în subordinea premierului.

Totodată, Agenţia Domeniilor Statului trece din subordinea guvernului în cea a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De asemenea, potrivit OUG publicată în Monitorul Oficial, au fost modificate structurile unor ministere, șa fel modificate denumirile ministerelor.

Astfel, Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Civic devine Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecției Sociale devine Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Culturii devine Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională devine Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Aceeaşi ordonanţă de urgenţă dă putere ministrului delegat pentru Afaceri Europene să avizeze, alături de Ministrul de Externe, actele normative. El va coordona şi organiza pregătirea Preşedinției române a Consiliului UE din 2019 şi asigură coordonarea procesului de elaborare a mandatelor României în domeniul afacerilor europene pe care le avizează în mod obligatoriu.

În 2012, CCR a decis că preşedintele reprezintă România la Consiliul European, dar îl poate delega pe primul-ministru. În ambele cazuri, preşedintele era cel care stabilea mandatul.

Sursa: zf.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

08.01.2019 09:45 Nicolae Negru Intelectualii și alegerile parlamentare

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
x1
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md