23:06:56 17.06.2024
Stiri

Președintele Dodon cere SOLUȚII pentru a întoarce Aeroportul Internațional Chișinău în proprietatea statului

Politică 21.08.2019 09:43 Vizualizări2043 Autor: Ziarul National


Președintele Dodon cere SOLUȚII pentru a întoarce Aeroportul Internațional Chișinău în proprietatea statului

Președintele Igor Dodon a decis să convoace Consiliul Suprem de Securitate, după ce „Avia Invest” a fost vândută către „NR Investments Ltd”, deținută de britanicul Nat Rothschild.

Potrivit președintelui, Aeroportul a ajuns să fie concesionat „Avia Invest” în urma unei „decizii criminale a fostei guvernări”.

Citește și: Guvernarea NU are PÂRGHII pentru a întoarce Aeroportul statului. Rămâne în vigoare și TAXA de 9 euro: „Au fost nereguli privind concesionarea, dar avem nevoie de dovezi EXTRAORDINARE. Rezilierea implică mari costuri”

„Cer Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) și tuturor instituțiilor statului să pregătească informația aferenta acestei tranzacții, prin intermediul căreia compania vinovată de fărădelegile admise la aeroport, inclusiv contrabanda și evadarea din țară a unor criminali, a fost vândută, iar dreptul de concesionare pe încă 43 de ani a trecut la o altă companie”, a menționat șeful statului.

Citește și: Fost ministru: „Șor a vândut contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu 50 de milioane de dolari”

De asemenea, în cadrul ședinței CSS se va discuta despre riscurile pentru stat aferente acestei tranzacții și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestionarea statului.

Citește și: Sturza îl CONTRAZICE pe ministrul „de pe Wall Street”, care spune că guvernarea nu poate întoarce Aeroportul statului. „Vi-i frică de Șor? O să vă dea în judecată? Nu fiți ridicoli”

„Organele de drept vor prezenta informația privind investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului unui grup de escroci, iar MEI urmează să informeze CSS și societatea despre modul în care „Avia Invest” și-a respectat obligațiunile contractuale, inclusiv pe programul de investiții, efectuate inclusiv din banii colectați de la pasageri”, a punctat Dodon.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 836 Mașa și Medvedev
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md