21:43:56 02.06.2020
 
Stiri

Premierul României, despre protestele din R. Moldova: „Se joacă acum soarta R. Moldova”

Politică 06.10.2015 09:47 Vizualizări2073 Autor: Galina Munteanu
Premierul României, despre protestele din R. Moldova: „Se joacă acum soarta R. Moldova” metropotam.ro


Premierul României, Victor Ponta, a declarat în cadrul emisiuniii „Ultimul Cuvânt” de la postul de televiziune B1 că România pare a fi singura șansă a R. Moldova de a rămâne pe drumul proeuropean, în condițiile în care toate discuțiile din Europa au ca temă situația din Siria.

Mai mult, premierul de la București crede că R. Moldova poate fi pierdută, dacă nu va fi susținută în continuare de România.

„Nu am pierdut Moldova, dar putem să o pierdem. Nimeni în afară de România nu are timp și atenție pentru Moldova. Toată lumea e ocupată cu Siria. Nici de Ucraina nu se mai ocupă. Nu au acord nici cu UE, nici cu FMI. Există o coaliție proeuropeană cu păcatele ei, dar este proromânească și proeuropeană. Proeuropean înseamnă proromânesc. Sunt doi care spun că Moldova trebuie să meargă cu Rusia și au mobilizat oameni în stradă. Din punctul nostru de vedere, sigur că trebuie să facă reforme să-i pedepsească pe cei vinovați de furtul miliardului, dar nu ne putem declara contra celor proeuropeni”, a spus Victor Ponta.

Potrivit oficialului român, cei din stradă trebuie să discute cu forțele proeuropene de la putere, altfel se fac alegeri anticipate și se poate întâmpla ce-i mai rău.

„Sunt trei partide care și-au unit forțele și au acum o majoritate foarte subțire. Se joacă acum soarta Moldovei, dar cineva acum nu are timp și energie pentru Modova și e treaba noastră să-i ținem în tabăra proeuropeană. Împrumutul acordat de România este foarte important, pentru că ei au nevoie să-și acopere deficitul pentru acest an. În plus, noi avem proiecte pentru pregătirea persoanelor în justiție, în cultură. Problemele R. Moldova vin din cauza sancţiunilor impuse de Rusia. Noi suntem în poziția în care avem creștere economică, bani la buget și nicio datorie la FMI, deci putem să-i ajutăm”, a mai spus Victor Ponta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Proeuropean înseamnă proromânesc? 06.10.2015 10:20

"Romanesc" este si EXTREMISMUL, NEOFASCISMUL, ULTRANATIONALISMUL, "poftele" REVANSARDE "unioniste" de NIMICIRE, "inghitire" a R.Moldova - STAT EGAL in DREPTURI si cu Romania. Cum pot fi declarate a fi "pro-europene" aceste tendinte NEDEMOCRATICE, DISCRIMINATORII - incompatibile cu principiile si valorile DEMOCRATIEI, cu standardele europene? - Triseaza, dl premier, duce in eroare: Exista in ca multe lucruri ANTI-EUROPENE in relatiile dintre Romania si R.Moldova. Romania n-are datorii la FMI, dar are 93 miliarde datoria externa si circa 70 miliarde - datoria publica interna, numai in 2013-2014 guvernul Ponta a imprumutat 11 miliarde de euro. Cate 100 milioane de euro ajutor au promis Polonia, Suedia si Franta, dar ele nu se grabesc sa-l acorde atat timp cat guvernul de la Chisinau nu indeplineste cerintele tuturor partenerilor europeni ai RM, inclusiv cele ale FMI si ale Bancii Mondiale. Ca Stat UE - Romania poate sa ajute RM, dar nu pentru ca RM sa nu indeplineasca conditiile FMI, sa ocoleasca cerintele UE, sa-i lase nepedepsiti pe cei vinovati de disparitia MILIARDULUI, sa-i apere, sa-i ascunda pe hotii miliardului, caci atunci acesta poate fi nu "ajutor" Statului in ASOCIEREA RM la UE, cat "ajutor" CORUPTILOR, "oligarhilor", COMPLICITATE. Intalnirea Ponta-Plahotniuc trezeste si azi multe suspiciuni, la fel cea Iohannes-Chirtoaca inainte de a se intalni cu oficialii RM, la fel si lansarea platformei "DA" anume in ziua vizitei lui Iohannes la Chisinau. Romanai, la fel ca UE si SUA, ar trebui sa sutina POPORUL, STATUL RM, dar nu pe anumite partide si lideri. Iohannes trage mai mult la PL, iar Ponta la - PDM.

Dragos 06.10.2015 10:28

Din contra, cei din fotolii, potentatii ajunsi acolo printr-un accident al istoriei, trebuie sa aiba discernamant si indrazneala si sa discute cu cei, si numai cu ei!' din PMAN. Totodata, creditul, atat de misterios si atat de criticat, ar trebuie sa fie insotit, daca va avea sorti de izbanda, de vreo 15 procurori ai DNA. Pentru o curatenie generala, sa li se acorde de urgenta catatenia RM.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md