00:05:30 18.06.2024
Stiri

Premierul Recean trage linie după Summitul CPE de la Bulboaca: „R. Moldova are prieteni și parteneri de încredere. Împreună, construim o Europă mai puternică”

Actualitate 02.06.2023 09:11 Vizualizări1814 Autor: Ziarul National
Premierul Recean trage linie după Summitul CPE de la Bulboaca: „R. Moldova are prieteni și parteneri de încredere. Împreună, construim o Europă mai puternică” Facebook // Dorin Recean


Summitul Comunității Politice Europene (CPE), care a avut loc pe 1 iunie 2023 în R. Moldova, a arătat că „R. Moldova nu este singură”, afirmă premierul Dorin Recean, care s-a aflat pe parcursul zilei de joi la Bulboaca.

„R. Moldova are prieteni și parteneri de încredere. (...) Împreună, construim o Europă mai puternică. Vom consolida securitatea și stabilitatea pe continent și vom avea soluții comune pentru provocările actuale. În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, obiectivele noastre cele mai importante sunt pacea, libertatea și democrația. Împreună vom depăși toate provocările și vom ieși mai puternici, pentru că viitorul nostru este unul comun, pentru că R. Moldova este Europa și Europa este R. Moldova", a declarat prim-ministrul.

Șeful Guvernului de la Chișinău a avut mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali europeni în marja Summitului CPE și anunță că a reconfirmat necesitatea unor „acțiuni comune pentru parcursul nostru către o Europă mai unită, mai puternică și mai solidară”.

„Am discutat și despre proiecte concrete pentru R. Moldova ce pot asigura o mai bună integrare în marea familie europeană. Summitul Comunității Politice Europene (CPE) s-a încheiat, dar munca noastră comună nu se oprește aici. Vom intensifica cooperarea între state, colaborarea cu instituțiile europene și cetățenii pentru a realiza împreună obiectivele noastre comune”, a punctat, într-o postare pe Facebook, premierul Dorin Recean.

Amintim că la Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca au participat 49 de șefi de stat și premieri din Europa, precum și lideri ai UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md