08:40:51 02.10.2023
Stiri

Premierul Recean trage linie după Summitul CPE de la Bulboaca: „R. Moldova are prieteni și parteneri de încredere. Împreună, construim o Europă mai puternică”

Actualitate 02.06.2023 09:11 Vizualizări1630 Autor: Ziarul National
Premierul Recean trage linie după Summitul CPE de la Bulboaca: „R. Moldova are prieteni și parteneri de încredere. Împreună, construim o Europă mai puternică” Facebook // Dorin Recean


Summitul Comunității Politice Europene (CPE), care a avut loc pe 1 iunie 2023 în R. Moldova, a arătat că „R. Moldova nu este singură”, afirmă premierul Dorin Recean, care s-a aflat pe parcursul zilei de joi la Bulboaca.

„R. Moldova are prieteni și parteneri de încredere. (...) Împreună, construim o Europă mai puternică. Vom consolida securitatea și stabilitatea pe continent și vom avea soluții comune pentru provocările actuale. În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, obiectivele noastre cele mai importante sunt pacea, libertatea și democrația. Împreună vom depăși toate provocările și vom ieși mai puternici, pentru că viitorul nostru este unul comun, pentru că R. Moldova este Europa și Europa este R. Moldova", a declarat prim-ministrul.

Șeful Guvernului de la Chișinău a avut mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali europeni în marja Summitului CPE și anunță că a reconfirmat necesitatea unor „acțiuni comune pentru parcursul nostru către o Europă mai unită, mai puternică și mai solidară”.

„Am discutat și despre proiecte concrete pentru R. Moldova ce pot asigura o mai bună integrare în marea familie europeană. Summitul Comunității Politice Europene (CPE) s-a încheiat, dar munca noastră comună nu se oprește aici. Vom intensifica cooperarea între state, colaborarea cu instituțiile europene și cetățenii pentru a realiza împreună obiectivele noastre comune”, a punctat, într-o postare pe Facebook, premierul Dorin Recean.

Amintim că la Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca au participat 49 de șefi de stat și premieri din Europa, precum și lideri ai UE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md