05:02:48 09.08.2020
 
Stiri

Pictorița basarabeană, Valentina Rusu-Ciobanu, decorată de către președintele României: Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer

Actualitate 01.07.2020 08:00 Vizualizări915 Autor: Ziarul National
Pictorița basarabeană, Valentina Rusu-Ciobanu, decorată de către președintele României: Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer Jurnal de Chișinău


Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 30 iunie a.c., decretul de decorare adoamnei

Valentina Rusu-Ciobanu, artist plastic din Republica Moldova, a fost decorată de către președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, Categoria C - „Artele plastice”.

Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a Valentinei Rusu-Ciobanu marți, pe 30 iunie.

CITIȚI și Cuplul CONTRASTELOR // Valentina Rusu-Ciobanu și Glebus Sainciuc: „Îl văd mereu cum parcă vine”

„Astfel, cu prilejul aniversării a unui secol de viață, în semn de apreciere pentru măiestria artistică, talentul, dăruirea și profesionalismul prin care a contribuit la îmbogățirea culturii și a spiritualității universale, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, Categoria C - „Artele plastice”, doamnei Rusu-Ciobanu Valentina, artist plastic, Republica Moldova”, se arată în comunicatul de presă al Președinției de la București.

Valentina Rusu-Ciobanu va împlini, la finele lunii octombrie curent, 100 de ani. Operele Domniei sale, un nume greu în domeniul artelor plastice din R. Moldova, pot fi admirate la Muzeul Național de Artă al Moldovei, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” și la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. „Artista poate fi considerată drept una dintre cele mai reprezentative personalități ale picturii basarabene din ultima jumătate de secol, a scris despre ea criticul de artă Constantin Ciobanu, în studiul inclus în seria celor 12 volume „Maeștrii basarabeni din sec. XIX”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md